OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. november 27., hétfő 10:28

A Mori Building az Azabudai Hills hivatalos megnyitóját ünnepli (1. rész)
    Tokió, 2023. november 27., hétfő (Business Wire/OTS) - A városfejlesztés új, világszínvonalú városrészt hoz létre Tokió szívében - Város a városban, ahol az emberek sétálótávolságon belül élhetnek, dolgozhatnak és szórakozhatnak - A fő hangsúly a "Green & Wellness" (Zöldterület és wellness), egy 24 000 m?-es buja zöldnövényzettel büszkélkedő területen van - A kiváló elhelyezkedés és az integrált funkciók erősítik Tokió nemzetközi versenyképességét

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231123036122/hu/

A Mori Building Co., Ltd., Japán vezető városfejlesztő vállalata a mai napon hivatalosan is megnyitotta az Azabudai Hills-t, egy többcélú komplexumot és világszínvonalú új városrészt Tokió központjában. A "Modern Urban Village - Green & Wellness" (Modern városi falu - Zöldterület és wellness) koncepcióját magába foglaló Azabudai Hills egy természetben gazdag nevezetesség, világszínvonalú üzleti központtal, lakó-, kiskereskedelmi, kulturális, egészségügyi létesítményekkel, oktatási intézményekkel, valamint egy hatalmas, buja növényzettel teli nyílt térrel, amely összehozza az embereket.

A Mori Building víziója az, hogy az Azabudai Hills a 21. század "Zöldterület és wellness" közösségévé váljon, ahol az emberek a természettel harmóniában, egészséges és teljes életet élnek. A mintegy 8,1 hektáron elterülő Azabudai Hills teljes alapterülete hozzávetőlegesen 861 700 m?, beleértve egy 214 500 m?- es irodaterület, egy 24 000 m? - es zöldterületet, 1400 lakóegységet, 122 szállodai szobát és körülbelül 150 kiskereskedelmi üzletet, illetve éttermet. A Mori JP Tower 330 méter magasságba emelkedik, ezzel Japán legmagasabb épülete. Ez az újragondolt "város a városban" negyed teljes kihasználtság mellett mintegy 20 000 irodai dolgozónak és 3500 lakosnak ad majd otthont, és várhatóan évi 30 millió látogatót fogad majd.

"A Mori Building elkötelezett amellett, hogy nagyszabású városfejlesztési projektek révén életerős városokat teremtsen és ápoljon" - árulta el Shingo Tsuji, a Mori Building Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója. "Ahogy a társadalom fejlődik, mi továbbra is előre jelezzük azt, milyen irányba fognak változni a jövő városai. A nagyvárosok világszerte hatalmas változásokon mentek keresztül az elmúlt években. Hiszünk abban, hogy az emberek a jövőben azt várják majd a városi élettől, hogy különböző integrált funkciókhoz férhessenek hozzá, miközben harmóniában élhetnek a természettel, kapcsolatokat építhetnek ki másokkal, és testi és lelki jólétet élvezhetnek. Olyan környéket szerettünk volna létrehozni, amely megtestesíti ezeket az értékeket Tokió szívében. Az Azabudai Hills kiválóan szemlélteti a "Zöldterület és wellness" városi életre vonatkozó víziónkat, valamint azon törekvésünket, hogy hozzájáruljunk Tokió nemzetközi versenyképességéhez."

Zöldterület és wellness ihlette design

Az Azabudai Hills megtestesíti a Mori "Modern Urban Village - Green & Wellness" (Modern városi falu - Zöldterület és wellness) vízióját, egy hatalmas, buja növényzettel teli nyílt térrel, amely összehozza az embereket., hogy új közösséget alakítson ki Tokió szívében.

Az Azabudai Hills építészeti tervezése a Central Green központi térrel kezdődött az emberek áramlásának és a zökkenőmentes tájnak a körvonalazásával. Ezt követően megvizsgálták a többemeletes tornyok elhelyezésének helyszíneit, hogy azok beleolvadjanak a buja növényzetbe. Ez szemben áll a hagyományos megközelítéssel, amely szerint első ízben az épületeket helyezik el.

Emellett a kompakt többemeletes tornyok alkalmazása lehetővé tette, hogy bőséges mennyiségű zöldterületet alakítsanak ki a területen. Számos kisebb telek összevonásával, majd három felhőkarcoló építésével a Mori Building egy hatalmas nyitott, zöldnövényzettel teli teret alakított ki a földszinten. Ez az alapja a Vertical Garden City (függőleges kertekkel rendelkező város) koncepciónak, amelyet a Mori Building az évek során ikonikus projektjeiben valósított meg, beleértve az ARK Hills-t, a Roppongi Hills-t, valamint a Toranomon Hills-t.

Az Azabudai Hills mintegy 320 változatos növényfaj segítségével közelebb hozza az embereket a természethez, amelyek minden évszakban átalakítják a teret. Egy mintegy 200 m2-es gyümölcsöskert 11 féle gyümölcsfával egy lejtős zöldterületen kap majd helyet, amely a városlakók számára ritka lehetőséget teremt arra, hogy gyönyörködhessenek a természet csodáiban.

A komplexum nyilvános művészeti létesítményei olyan városi teret hoznak létre, ahol a művészet és a természet zökkenőmentesen keverednek egymással, és az emberek vizualizálhatják kapcsolatukat a természeti világgal. Az Azabudai Hills Gallery lesz az Azabudai Hills legfontosabb kulturális promóciós létesítménye, amely az "egész város egy múzeum" koncepción alapuló fejlesztés.

A legjobb építészeti és tervezői csapatok, köztük a Pelli Clarke & Partners és a Heatherwick Studio összefogtak, hogy egy jellegzetesen japán nevezetességet hozzanak létre egyrészt a helyi esztétikai, topográfiai és szezonális elemek kiaknázásával, másrészt olyan új keretet kínálnak a városi élethez, amely a zöldterületre, a wellnessre és a természettel való harmóniára összpontosít, emellett pedig szélesebb körű alkalmazási lehetőségekkel is rendelkezik. (folyt.)



2023. november 27., hétfő 10:28

A Mori Building az Azabudai Hills hivatalos megnyitóját ünnepli (2. rész)
    Tokió, 2023. november 27., hétfő (Business Wire/OTS) -

    "A városok az emberiség legnagyobb találmányai közé tartoznak, és az Azabudai Hills az építészet, a természet és a közösség ötvözésével nagy mértékben előremozdította fejlődésüket. Közvetlenül Minoru Mori és Shingo Tsuji urakkal együttműködve egy aktív, sokszínű és humánus várost alakítottunk ki a városon belül" - mondta Fred Clarke, a Pelli Clarke & Partners társalapítója és partnere. "A Mori Building és a tervezőcsapat a polgárokra összpontosítva igyekeznek hozzájárulni városi jövőnk építésének művészetéhez és tudományához. Megtiszteltetés számunkra, hogy több évtizedes víziójukban osztozhattunk!"

"Arra inspiráltak bennünket, hogy olyan kerületet hozzunk létre, amely más módon kapcsolódik az emberek érzelmeihez" - mondta el Thomas Heatherwick, a Heatherwick Studio alapítója. "A kulturális és szociális létesítmények egy rendkívüli, háromdimenziós, felfedezhető tájjal való ötvözésével lehetőségünk nyílt arra, hogy a látogatók és a helyi közösség számára olyan találkozási pontot kínáljunk, ahol élvezhetik a nyitott zöldterületeket. Ez egy örömteli és egyedülálló nyilvános hely Tokióban, amelyet úgy terveztünk, hogy az emberek sok-sok éven át nagy becsben tartsák."

Vezető üzleti és globális intézmények otthona

Az Azabudai Hills olyan partnerek támogatását élvezi, akik osztoznak a Green & Wellness vízióban. E rangos partnerek közé tartozik a Keio University Center for Preventive Medicine; a The British School in Tokyo, az egyik legnagyobb nemzetközi iskola a város központjában; a Janu Tokyo, az Aman testvérmárkájának világelső bemutatkozása, illetve az egyetlen fejlesztés alatt álló szálloda; a tokiói Aman Residences, amely mindössze 91 lakóegységgel teljesen új életszínvonalat és teljeskörű Aman-stílusú életmódot kínál; a Tokyo Venture Capital Hub, amely több mint 70 japán kockázati tőkebefektetőt egyesít magában; mintegy 150 kiskereskedelmi üzlet, köztük világszínvonalú luxusmárkák; az Azabudai Hills Market, amely az autentikus japán ételkultúrát népszerűsíti; és a híres MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: EPSON teamLab Borderless, amely korábban a tokiói Odaibában volt található. E kivételes létesítmények közül több már megnyitotta kapuit az Azabudai Hillsben, a további létesítmények megnyitójára pedig 2023 decembere után kerül majd sor.

Közelgő indítási ütemterv
     -    2024. január vége - Azabudai Hills Market
     -    2024. február eleje - MORI Building Digital Art Museum: EPSON teamLab Borderless
     -    2024. február - Janu Tokyo
     -    2024 februárjától - Garden Plaza (luxusmárkák)

35 év munkássága

Az Azabudai Hills projekt 1989-ben a Városok Újjáépítési Tanácsának megalakulásával kezdődött. A projekt helyszíne egy hosszú, keskeny kerületet ölel fel, amelyet különféle domborzatú dombok és völgyek tagolnak. Az átépítést megelőzően a széttagolt kerületet kisebb faházak és épületek népesítették be, amelyek jelentős infrastrukturális korszerűsítésre és a városi funkciók javítására szorultak.
Azóta a Mori Building Co. közel 35 éven át mintegy 300, különböző hátterű földtulajdonossal működött együtt, hogy életre keltsék az Azabudai Hills-t. A projekt a földtulajdonosok és a helyi polgárok elsöprő támogatásában részesült. 2017-ben elfogadták a Várostervet, az építkezés pedig 2019 augusztusában vette kezdetét.

"Idén decemberben leszek 99 éves, és az Azabudai Hills projekt akkor kezdődött, amikor a 60-as éveim közepén jártam. Átgondolt megközelítést alkalmaztunk annak érdekében, hogy az új fejlesztési terv mindenki támogatását elnyerje. A döntéshozatalt követően a terv olyan gyorsan haladt előre, hogy nehéz elhinni, hogy már a célvonalnál járunk. A Mori Building kulcsszerepet játszott az újjáépítés lebonyolításában, és ennek a példátlan projektnek a megvalósításában" - nyilatkozta Kenichi Magatani, az Azabudai Hills Urban Redevelopment Association elnöke.

"Régóta élek ezen a környéken, de a város szívében még soha nem láttam ilyen dinamikus városfejlesztési projektet. Biztos vagyok benne, hogy az embereket nem csak a látványos többemeletes tornyok fogják lenyűgözni, hanem a gazdag növényzet, valamint a hihetetlen szolgáltatások, köztük a piacok és éttermek, kiskereskedelmi üzletek, múzeumok, orvosi központ és nemzetközi iskola. Meggyőződésem, hogy Tokió és Japán még évtizedekig büszke lehet erre az újjáélesztett környékre" - mondta Magatani.

Az innováció/kockázatitőke vállalatok ökoszisztémájának támogatása

Az Azabudai Hills a Tokyo Venture Capital Hub (TVCH) otthona, amely Japán első nagyszabású kockázatitőke-központja. A TVCH célja, hogy elősegítse a hazai induló vállalkozásokat, az üzleti ötletcserét a kockázatitőke vállalatok és a vállalkozók között, valamint olyan ökoszisztémát hozzon létre, amely újjáéleszti Japán innovációs gazdaságát.

A Garden Plaza B 4. és 5. szintjén található TVCH a maga nemében legjobb irodaterületet és egy közös munkaterületet kínál, amelyek befektetési prezentációknak, szemináriumoknak, workshopoknak és hálózati eseményeknek a házigazdája lesz. A TVCH mintegy 70 vállalati és független kockázatitőke-befektetőnek nyújt majd otthont, köztük a Drone Fund, az Incubate Fund, a Spiral Capital, valamint a Japan Venture Capital Association és a University of Tokyo Edge Capital Partners (UTEC) társaságnak.

Emellett a TVCH induló vállalkozásait, kockázatitőke-befektetőit és vállalatait arra ösztönzik, hogy együttműködjenek más innovációkat felkaroló vállalkozások munkatársaival, mint amilyen az ARCH és a CIC Tokyo, valamint a Szilícium-völgyben lévő Japan Innovation Campus, amelyek Mori más ingatlanokon találhatók Japánban, illetve a tengerentúlon. (folyt.)



2023. november 27., hétfő 10:28

A Mori Building az Azabudai Hills hivatalos megnyitóját ünnepli (3. rész)
    Tokió, 2023. november 27., hétfő (Business Wire/OTS) -

    A fenntarthatóság éllovasa

Az Azabudai Hills vezető szerepet tölt be az erőforrások szén-dioxid-mentesítésére és újrahasznosítására irányuló városi erőfeszítések előmozdításában. Az építkezés befejeztével a komplexumba szállított villamos energia 100%-ban megújuló forrásból származik majd, teljesítve a brit Climate Group által vezetett Renewable Energy 100% (RE100) környezetvédelmi kezdeményezés nemzetközi célkitűzéseit. Az energiaközpontban mesterséges intelligencia (AI) technológiát fognak alkalmazni, hogy optimalizálják a hatalmas komplexum vegyes felhasználású energiafogyasztásának kezelését.

Ezenkívül az Azabudai Hills intézkedéseket fog bevezetni a komplexumban a környezeti hatások csökkentése érdekében, beleértve az alternatív energia felhasználását, a csapadékvíz növényzet öntözésére való újrafelhasználását, valamint a műanyag horizontális újrahasznosítását.

Az Azabudai Hills jó úton halad afelé, hogy számos rangos környezetvédelmi kitüntetést nyerjen el, köztük a legmagasabb szintű minősítést a Leadership in Energy & Environmental Design (LEED) ND (Neighborhood Development) vegyes felhasználású fejlesztésekre vonatkozó kategóriájában, a LEED BD+C (Building & Design/Core and Shell Development) minősítését, valamint a WELL tanúsítványt.

Az Azabudai Hillsről és annak létesítményeiről szóló ismertetőanyag a következő weboldalon érhető el:
https://onl.tw/VYcx5TJ

A Mori Building tokiói székhelyű, innovatív városfejlesztő cég. A vállalat elkötelezett a városok vonzerejének lehető legnagyobbra növelése iránt azáltal, hogy biztonságos, fenntartható és kozmopolita városközpontokat hoz létre egyedülálló, üzleti, oktatási, szabadidős központként és lakóépületként is funkcionáló toronyépületeket magukba foglaló, "függőleges kertekkel rendelkező város" (Vertical Garden City) koncepciója alapján. A koncepció már a cég számos kiemelkedő projektjének szolgált alapjául, ideértve az ARK Hills, a Roppongi Hills és a Toranomon Hills épületegyüttesek felépítését célzó projekteket Tokióban, valamint a Shanghai World Financial Center kivitelezésére irányuló projektet. A Mori Building további tevékenységei közé tartozik az ingatlan-bérbeadás, a projektmenedzsment és a tanácsadás. Kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.mori.co.jp/en

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231123036122/hu/

Kapcsolatok
Nemzetközi médiaérdeklődések
Weber Shandwick
Mayuko Harada (Japán)
moribldg@webershandwick.com

Shiwei Yin (Japánon kívül)
moribldgnyc@webershandwick.com

Forrás: Mori Building Co., Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.