OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2023. november 27., hétfő 09:13

Magyar borászhölgy "Az Év Nemzetközi Női Borásza" Németországban 2023-ban!
    Budapest, 2023. november 27., hétfő (OTS) - Németország legnagyobb internetes borászportálja, a selection-online.de Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok vezető borászát az "Év Nemzetközi Női Borásza 2023" címmel tüntette ki.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231127_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231127_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231127_003.jpg

https://www.selection-online.de/weinszene/internationale-winzerin-des-jahres-2023/

Magyar borász vagy borásznő ilyen figyelemreméltó külföldi elismerésben még nem részesült. Németország a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb borpiaca. Kövesdi Zsófia teljesítménye a magyar bormarketing szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Visszaigazolja, hogy a villányi borvidék terroir- ja alkalmas világelitbe tartozó vörösborok készítésére jó koncepció és professzionális hozzáállás mellett. Híven tükrözi a birtok minden egyes szakértő munkatársának a hozzáadott értékét, Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlészeti igazgató vezetésével.

A német szakportál évente több, mint 10'000 tételt kóstol és értékel a világ minden részéről.

Az idei versenyfelhívásukra beküldött 9, Kövesdi Zsófia által készített Jammertal Borbirtok tétel a következő értékeléseket kapta:
Koh-I-Noor     105.6     2019            TOP-ARANY
Koh-I-Noor     Merlot 2017              ARANY
Koh-I-Noor     Merlot 2019             ARANY
Koh-I-Noor     Cabernet Sauvignon 2018     ARANY
Cassiopeia     MCS*Achird 2018         TOP-ARANY
Ars Poetica     Syrah 2021             ARANY
Ars Poetica     Pinot Noir 2020          ARANY
Ars Poetica     Chardonnay 2020         ARANY
Jammertal    Blue Sky 2020              ARANY

2023 nemzetközi borverseny eredményei (15 Arany- és 7 Nagyaranyérem Angliából, Ausztriából, Kanadából, Németországból és Franciaországból) pontos visszajelzései a Jammertal Borbirtokon zajló rendkívül magas színvonalú szőlészeti és borászati szakmai munkának.

2023-ban a Jammertal Borbirtok első alkalommal küldött tételeket értékelés céljából az angol nyelvterület legismertebb és legbefolyásosabb borkritikusának, az USA-beli Robert Parker Wine Advocate-nak.

A Cassiopeia CF*CIH 2015 és a Cassiopeia MCF*CAPH 2015 egyaránt 90 pontot, míg a Koh - I - Noor Cabernet Sauvignon 2017 92 pontot kapott. A Koh-I-Noor Merlot 2019 - et 91 pontosnak találta.

Az RPWA szerinti 90 pontos kategória egy nem vitatott elit.
Az RPWA (Robert Parker Wine Advocate) honlapja ezt írja a 90-95 pontos értékelésről: "Kiemelkedően összetett és karakteres borok. Röviden, ezek fantasztikus borok."

Magyarországról az RPWA a Jammertal Borbirtok említett négy tételén kívül a mai napig összesen három - három vörösbort értékelt 90 és 92 pontra, valamint egyet 91 pontra.

Folytatódott a birtok különleges sikersorozata a francia Gilbert & Gaillard International Challenge -en.

2023-ban ugyanúgy, mint 2022-ben mind a 3 nevezett vörösborunk Dupla Aranyérem minősítést kapott.

A 2023-as beküldött minták:
Koh-I-Noor 105.6 2017
Cassiopeia MCS*Achird 2018
Jammertal Blue Sky 2020

A magyar vörösbor jelenének és jövőjének szempontjából kulcsfontosságú feladat a magyar prémium vörösborok hitelességének és ismertségének megteremtése a legnagyobb és legfontosabb felvevőpiacokon, az angol és német nyelvterületeken.

Ezt a magas színvonalon, kereskedelmi szempontból értékelhető és érzékelhető mennyiségben készített vörösborok minőségének elismert nemzetközi versenyeken történő folyamatos visszaigazolásával lehet elérni.

www.jbb.hu
jbb@jbb.hu

Jammertal Borbirtok, Wunderlich Borászati Kft.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.