OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. november 24., péntek 14:31

Januártól kismértékben változnak a Magyar Posta levélfeladásainak díjai
    Budapest, 2023. november 24., péntek (OTS) - A Magyar Posta az elmúlt időszak változó környezete és nehéz gazdasági helyzete mellett is a már korábban megszokott, magas színvonalon látta és látja el feladatait. A Társaság célja, hogy a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően továbbra is hatékonyan, a 21. századi ügyfélelvárásoknak megfelelően végezze tevékenységét úgy, hogy az ország minden pontján a jogszabályoknak megfelelő, minőségi és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosít.

    2024. január elsejétől a Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak minimálisan, infláció alatti mértékben változnak.

A lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriákban a díjak a következők szerint alakulnak: a belföldi elsőbbségi levél díja 30 Ft-tal, 300 Ft-ról 330 Ft-ra, míg a szintén belföldi nem elsőbbségi levél díja 20 Ft-tal, 210 Ft-ról 230 Ft-ra változik. Ezzel a Magyar Posta levélfeladási díjai régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé fognak tartozni.

A többletszolgáltatások tarifái esetében a papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 60 Ft-tal, a tértivevény többletszolgáltatás díja pedig 45 Ft-tal változik.

Továbbra is kedvező díjjal lesznek elérhetők az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények: előbbi tarifája 55 Ft-tal, utóbbi díja 40 Ft-tal módosul.

A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a Posta honlapján található Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételekből (PSZ ÁSZF) tájékozódhat.

A levélfeladási szokások tekintetében kiemelhető, hogy a Magyar Posta évente közel 450 millió levelet kezel, amelynek nagy részét, mintegy 90%-át továbbra is az üzleti partnerek adják fel. A lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony, átlagosan évente mindössze 1-2 levelet ad fel egy magánszemély.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.