OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2023. november 2., csütörtök 15:35

Magyar startup nyert a legrangosabb nemzetközi design díjon / Ez az okos gombatermesztő eszköz nyert a Red Dot design díjon / Okos gombatermesztő eszközzel nyert nemzetközi design díjat ez a magyar startup
    Budapest, 2023. november 2., csütörtök (OTS) - Újabb magyar startup győzedelmeskedett a Red Dot design versenyén. A Shrooly nevű okos gombatermesztő eszköz a Design Concept kategóriában nyerte meg a rangos nemzetközi elismerést.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231102_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231102_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231102_004.jpg

A Red Dot Design Award a világ egyik legismertebb grafikai és dizájner versenye, melynek díjait minden évben három kategóriában ítélik oda: termékdesign; márka és kommunikációs design és koncepciótervezés. Ez utóbbi kategóriában került a díjazottak sorába a Shrooly, az okos gombatermesztő eszköz.

A termék komplex megoldást kínál az otthoni gombatermesztés szerelmeseinek, biztosítva a növekedéshez szükséges mikroklímát, beleértve a vízellátást, a párát, a hőmérsékletet és a fényt. Mivel automatizált de személyre szabható, a Shrooly tökéletes mind a kezdő, mint a tapasztalt gombatermesztők számára.

A felhasználóknak mindössze annyi dolga van, hogy betegyék a termesztőközeget (az úgynevezett podot) az eszközbe és a Shrooly mobil applikációján beállítsák a termesztési feltételeket. A cég pod kínálatában jelenleg 12 féle ehető és egészségmegőrző hatású gomba található, de a kísérletező kedvű felhasználók a saját gombakultúrájukat is használhatják.

Az eszközben a gomba fajtájától függően akár 7-10 nap alatt termést hozhat, egy pod pedig akár két-három alkalommal is felhasználható. A gomba növekedése az appon keresztül távolról is követhető, szükség esetén pedig az ügyfélszolgálat is elérhető ezen a platformon.

Az innovatív designak köszönhetően a Shrooly nem csak egy okoseszköz, hanem egy kiváló dekorációs elem is. A gép átlátszó ablakain keresztül megfigyelhető a gombák növekedése, a LED fények pedig a felhasználó hangulatának megfelelően állíthatók.

A Shrooly ötlete két fiatal magyar startupper, Palánki Dávid és Schaffhauser Sámuel fejéből pattant ki 2021-ben, amikor egy egyszerű, de hatékony megoldást kerestek az otthoni gombatermesztésre. Először csak saját felhasználásra kezdtek el egy okos eszközt tervezni, azonban az hamar túlnőtt egy garázsprojekten.

Az elmúlt két évben az általuk alapított startup több, mint 6000 eszközt adott el előértékesítésben és kétmillió dolláros bevételt generált. A cég most a tömeggyártás előkészítésén dolgozik egy kínai gyártópartnerrel.

A Shrooly-ról magyar és nemzetközi médiumok is írtak korábban, többek között a Forbes magazin, Design Milk & Co., a Fox és az USA Today. Az alapítók célkitűzése, hogy az otthoni gombatermesztés elérhetővé tételével hozzájáruljanak egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Videó:
https://drive.google.com/file/d/1LljrO0Rv4jhb6xa5k2gwdtM7juXTXZ4U/view?usp=sharing
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.