OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 30., hétfő 09:00

2 csoportos mini bölcsőde létrehozása Ramocsaházán
    Ramocsaháza, 2023. október 30., hétfő (OTS) - A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.4.1-19 "Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" felhívása keretében Ramocsaháza Község Önkormányzat TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00036 "2 csoportos mini bölcsőde létrehozása Ramocsaházán" című projektje 155 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100%-os támogatási intenzitással. A forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

    A projekt keretében SzSzB megyében, Baktalórántházi járásban, Ramocsaházán a Kossuth Lajos utca 110/C. sz. (HRSZ.347/3) alatt található ingatlanon egy új Mini bölcsőde kialakítása valósult meg 16 férőhellyel és 2 csoportszobával.

Az Önkormányzat célul tűzte ki a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatását, többek között a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítését a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által. Jelen projekt a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formához, mint mini bölcsődéhez való hozzáférés javítását és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését segíti elő, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez.

Az épület hasznos alapterülete 147,72 m2. A telek területe 4826 m2, melyre egy földszinti 2 csoportszobás mini bölcsődét építtetett az önkormányzat. A csoportszobákhoz tartozik gyermekmosdó és külön melegítő konyha helyiség. Az udvar egy részét szilárd  burkolattal látták el, egy játszóudvart alakítottak ki a gyerekeknek.

A projekt keretében beszerzésre került egy 9 személyes elektromos gépkocsi is, mely B kategóriás jogosítvánnyal vezethető, és fenntartása nem ró komolyabb terhet a fenntartóra.

A projektről bővebb információt a www.ramocsahaza.hu oldalon olvashatnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.