OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2023. október 26., csütörtök 14:51

Az allergének kezelése az élelmiszerelőállítás során az alapanyag beszerzésétől a termékek jelöléséig
    Budapest, 2023. október 26., csütörtök (OTS) - 2023 szeptember 21-én került megrendezésre a Campden BRI Magyarország élelmiszeripari szakembereket megcélzó rendezvénye, amelynek középpontjában az allergének álltak. A rendezvény az EIT Food támogatásával valósult meg.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231026_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231026_002.jpg

A Campden BRI Magyarország, mint az élelmiszeripar egyik jelentős, független európai szolgáltatója, több évtizedes ipari tapasztalattal rendelkezik az élelmiszerbiztonság, az élelmiszerjelölés és a tudás transzfer területein.

Ezen tapasztalatokat felhasználva áttekintést adtunk a fogyasztók hatékony tájékoztatásához szükséges jelölési követelményekről, a megelőző tevékenységekről és az allergén kockázatelemzés főbb elmeiről, a takarítás hatékonyság igazolásáról, illetve a kereskedelmi szabványok (IFS, BRCGS) allergénmenedzsment rendszerre vonatkozó követelményeiről.

A meghívott előadóinknak, Dr. Tömösközi Sándornak (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Dr. Siska Ritának (R-Biopharm Hungary Kft.) köszönhetően az érzékenységet és allergiát kiváltó élelmiszerösszetevők analitikai módszereiről, illetve az allergén gyorstesztekről is szó esett, melyet egy rövid demonstráció követett.

Továbbá kitekintést tettünk a gluténmentes élelmiszerek elérhetőségének és könnyű felismerhetőségének javítása érdekében létrehozott Áthúzott Gabona Védjegy felé. Dr Lukács Kitti (Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete) ismertette a védjegy megszerzésének lépéseit és követelményeit. A követelmények között szerepel az élelmiszer-előállító éves felülvizsgálata az AOECS Standard aktuális verziójában megfogalmazott követelményei szerint.

2020 óta a Campden BRI Magyarország is végez AOECS auditokat a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületével együttműködve. A három év alatt összegyűjtött audit tapasztalatok szintén bemutatásra kerültek.

Az EIT Food a világ legnagyobb és legdinamikusabb élelmiszer-szakterülettel foglalkozó tudományos és innovációs közössége, melynek célja, hogy Európa-szerte ösztönözze az élelmiszerrendszer innovációt, vállalkozói szellemet és versenyképességet. A Campden BRI Magyarország már 5. éve tölti be az EIT Food Hub, azaz a magyarországi EIT Food központ szerepét. Ennek köszönhetően tájékoztatást tudtunk nyújtani a vállaltoknak az innovációs projektekről, a pályázati lehetőségekről és a jövőbeli, kapcsolódó rendezvényekről, melyek hozzájárulhatnak a vállalatok kompetenciáinak fejlesztéséhez.

További információ:
www.campdenbri.hu és www.eitfood.eu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.