Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2023. október 26., csütörtök 14:51 |
Az allergének kezelése az élelmiszerelőállítás során az alapanyag beszerzésétől a termékek jelöléséig |
|
Budapest, 2023. október 26., csütörtök (OTS) - 2023 szeptember 21-én került megrendezésre a Campden BRI Magyarország élelmiszeripari szakembereket megcélzó rendezvénye, amelynek középpontjában az allergének álltak. A rendezvény az EIT Food támogatásával valósult meg. |
A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231026_001.jpg http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231026_002.jpg
A Campden BRI Magyarország, mint az élelmiszeripar egyik jelentős,
független európai szolgáltatója, több évtizedes ipari tapasztalattal
rendelkezik az élelmiszerbiztonság, az élelmiszerjelölés és a tudás
transzfer területein.
Ezen tapasztalatokat felhasználva áttekintést adtunk a fogyasztók
hatékony tájékoztatásához szükséges jelölési követelményekről, a
megelőző tevékenységekről és az allergén kockázatelemzés főbb
elmeiről, a takarítás hatékonyság igazolásáról, illetve a
kereskedelmi szabványok (IFS, BRCGS) allergénmenedzsment rendszerre
vonatkozó követelményeiről.
A meghívott előadóinknak, Dr. Tömösközi Sándornak (Budapesti
Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Dr. Siska Ritának
(R-Biopharm Hungary Kft.) köszönhetően az érzékenységet és allergiát
kiváltó élelmiszerösszetevők analitikai módszereiről, illetve az
allergén gyorstesztekről is szó esett, melyet egy rövid demonstráció
követett.
Továbbá kitekintést tettünk a gluténmentes élelmiszerek
elérhetőségének és könnyű felismerhetőségének javítása érdekében
létrehozott Áthúzott Gabona Védjegy felé. Dr Lukács Kitti
(Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete) ismertette
a védjegy megszerzésének lépéseit és követelményeit. A követelmények
között szerepel az élelmiszer-előállító éves felülvizsgálata az
AOECS Standard aktuális verziójában megfogalmazott követelményei
szerint.
2020 óta a Campden BRI Magyarország is végez AOECS auditokat a
Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületével
együttműködve. A három év alatt összegyűjtött audit tapasztalatok
szintén bemutatásra kerültek.
Az EIT Food a világ legnagyobb és legdinamikusabb
élelmiszer-szakterülettel foglalkozó tudományos és innovációs
közössége, melynek célja, hogy Európa-szerte ösztönözze az
élelmiszerrendszer innovációt, vállalkozói szellemet és
versenyképességet. A Campden BRI Magyarország már 5. éve tölti be az
EIT Food Hub, azaz a magyarországi EIT Food központ szerepét. Ennek
köszönhetően tájékoztatást tudtunk nyújtani a vállaltoknak az
innovációs projektekről, a pályázati lehetőségekről és a jövőbeli,
kapcsolódó rendezvényekről, melyek hozzájárulhatnak a vállalatok
kompetenciáinak fejlesztéséhez.
További információ: www.campdenbri.hu és www.eitfood.eu
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|