OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 24., kedd 10:35

A Turbine új távlatokat nyitó rákterápiás célpontok kutatása céljából lépett együttműködésbe az Ono Pharmaceutical japán céggel
    Budapest, 2023. október 24., kedd (OTS) - Az együttműködés a Turbine, és a cégen keresztül a régió számára is kiemelkedő jelentőségű együttműködés, mely során a hazai gyökerű cég bizonyíthatja mind a mesterséges intelligencián alapuló biológiai szimulációs modellje prediktivitását, mind a szilikonalapú kutatást kiegészítő, immár saját laborban végzett validációs tevékenységének értékét.

    Az Ono az egyik legfontosabb, rákkutatásra is specializálódott cég, mely immár a teljes iparágon kéznyomát hagyta az első, transzformatív, PD-1 immunellenőrzőpont-gátlásra irányuló terápia fejlesztése során nyújtott kulcsfontosságú szerepével. Az Opdivo (nivolumab), és a gyógyszeren keresztül bizonyított, PD-1 inhibíciót célzó mechanizmus a mai napig az 5 legnagyobb forgalommal rendelkező rákgyógyszer egyike, mely azóta több további toplistás terápiának tört utat.

Az Ono számára kiemelten fontos, hogy a Turbine olyan gyógyszercélpontokat is képes megtalálni, melyeket akár a hagyományos, akár az aktuális élvonalbeli módszerek sem. Az együttműködés mindkét cég számára kulcsfontosságú: új távlatokat nyitó, jelenleg kezeletlen igényt célzó terápiák felkutatására és validálására irányul.

Az Ono-ról

Az Ono Pharmaceutical Co., Ltd. (székhelye: Oszaka, Japán) egy innovatív gyógyszerek kutatása és készítése mellett elkötelezett cég. Kutatási tevékenységét az onkológia, immunológia, neurológia és egyéb, jelenleg kezeletlen, kiemelt terápiás igénnyel rendelkező betegek számára történő gyógyszerek kutatására és fejlesztésére helyezi. Több információt az Ono-ról a cég nemzetközi honlapján talál: https://www.ono-pharma.com/en.

A Turbine-ról

A londoni székhelyű, Budapesten központi és Cambridge-ben további irodákkal rendelkező Turbine-t 2016-ban alapította Dr. Szalay Kristóf, Dr. Veres Dániel, Nagy Szabolcs és Fekete Iván, hogy felülkerekedjenek a gyógyszerkutatást meghatározó problémákon és a legtöbb páciens számára találjanak értékes terápiát a molekuláris biológia és a mesterséges intelligencia ötvözésével. A Turbine alapítása óta fejleszti Simulated Cell™ nevű technológiáját, mely egy szabadalmazott, élvonalbeli rendszer sejtszimulációk milliárdjainak futtatására és vizsgálatára bármilyen laboratóriumi kísérlet megkezdése előtt. Ez nemcsak máig érintetlen területeken teszi lehetővé új kezelési módok felkutatását, de már futó gyógyszerfejlesztési programoknál is segítheti az ideális páciensek célzását. A technológia gépi tanulást használ egy folyamatosan fejlődő, prediktív modell építéséhez, mely nagy bizonyossággal jelzi előre a rákos sejtek viselkedését. Ezek a virtuális sejtek jobb biológiai képet adnak a páciensekről, mint a hagyományos kísérleti modellek és a gyógyszerek hatását is jobban leképezik, mint a mai, nagy áteresztőképességű kutatási folyamatok. A validáció során megismert biológiai kontextus és a kapott eredmények visszajelzést adnak a terápiák működésére és felhasználásra kerülnek azok fejlesztése során. www.turbine.ai

Sajtókapcsolat:                
Paholcsek Bálint                
Turbine
balint.paholcsek@turbine.ai
+36 70 3400 110
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.