OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 19., csütörtök 11:15

Megjelent a HR-piac nagykönyve
    Budapest, 2023. október 19., csütörtök (OTS) - Első alkalommal jelent meg a HR-piac aktuális helyzetéről és legfrissebb változásairól körképet adó évkönyv, a HR-piac nagykönyve. A Behaviour magazin különkiadványa a szakma jeles képviselőinek megszólaltatásával, valamint a felsőoktatási és kormányzati szféra bevonásával ad hiteles látleletet a munkaerőpiac változásairól, trendjeiről, legégetőbb problémáiról és azok lehetséges megoldásáról.

    A HR-piac nagykönyve olyan kurrens témákat dolgoz fel, mint a munkaerőpiac átrendeződése, a sosem látott mértékű munkaerőhiány, a fokozódó ár-bér spirál, a megváltozott munkavállalói elvárások, a hazai beruházásfejlesztés és a harmadik országbeli munkavállók foglalkoztatásának kérdései. A kiadványban számos elismert szakember helyet kapott, akik a tapasztalataik, a kipróbált és bevált jógyakorlataik megosztásával segítik a HR-szakma fejlődését.

A szakmai kérdések tudományos megalapozottságú feldolgozását kutatók és felsőoktatási szereplők segítik, így az évkönyv bemutatja többek között a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem kutatóinak meglátásait és legfrissebb eredményeit. A kiadványban exkluzív interjú készült Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárral. "A hazai munkaerőpiacon jelenleg egy hozzávetőleg 300 ezer fős munkaerő-tartalék van jelen, ám ezeknek az embereknek nagyjából az egyharmada az, aki reális eséllyel megszólítható és foglalkoztatásba helyezhető" - mondta el a beszélgetésben, melyben részletes betekintést nyújt a hazai munkaerőpiac kihívásaiba és a kormány megoldási stratégiáiba. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a magyar vállalkozások helyzetét ismerteti, kiemelt figyelmet szentelve a KKV szektornak, Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója pedig a beruházásösztönzési stratégiákba enged betekintést.

A kiadvány célja, hogy naprakész adatok, a legfrissebb innovációk és a már bevált jógyakorlatok ismertetésével segítse a HR-szakemberek munkáját, és ezáltal is hozzájáruljon a biztonságosabb, élhetőbb, modernebb és szerethetőbb munkakörnyezet kialakításához a magyar munkavállalók számára.

A kiadvány kivonata itt érhető el. - https://behaviour.hu/wp-content/uploads/2023/10/HR-piac_nagykonyve_2023_kivonat_kicsi_oldalparban.pdf
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.