OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 12., csütörtök 15:02

AJÁNLÁS A MAGYARORSZÁGI GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK KOCKÁZATKEZELÉSI GYAKORLATAIHOZ - 2023. október
    Budapest, 2023. október 12., csütörtök (OTS) - A Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezetének (BEMSZ) Kockázatkezelési Bizottsága új szakmai ajánlást készített a COSO Integrált Kockázatmenedzsment Keretrendszer (ERM) gyakorlati alkalmazásáról.

    Az utóbbi években átélt globális és regionális események - legyenek azok egészségügyi, politikai vagy gazdasági indíttatásúak - rendkívüli módon alakították át (és alakítják ma is) a vállalatok kockázati profilját és belső dinamikáját. Mindeközben a lehetőségek és kihívások napról napra kikényszerítik az előre gondolkodást és az innovatív fejlesztéseket.

Ennek eredményeként a kockázatok értelmezése és megközelítése még inkább stratégiai jelentőségre tesz szert: olyan integrált tevékenységként kell működtetni, ami egyszerre és láthatatlanul épül be a vállalatirányítás minden aspektusába, az operatív mindennapokba és a szervezeti kultúrákba. A különböző kockázati tényezők összefüggenek egymással, a külső és belső hatások át- és átjárják a folyamatokat, a rendszereket és a szervezeti egységeket.

Az Ajánlásunk fókuszába állított COSO ERM nem egy szabályrendszer, ami előírja a kockázatmenedzsment egyetlen és kötelező megvalósítási formáját. Inkább úgy kell tekinteni rá, mint legjobb gyakorlatok egyfajta egységes rendszerére, aminek ésszerű, a szervezeti specifikumokat is tükröző testre szabásával tovább tudjuk erősíteni a vállalat ellenállóképességét, biztosítva a célok elérését és a növekedést. A helyes értelmezés és megközelítés lehetővé teszi, hogy vállalati mérettől, fejlettségi szinttől és komplexitástól függetlenül fel lehessen használni.

A tapasztalatok és a változó menedzsment-igények ugyanakkor jótékonyan hatnak vissza a kockázat-kontroll területek fejlődésére is. Jelen ajánlással az a célunk, hogy hozzájáruljunk ehhez a folyamathoz, tovább erősítve a védelmi vonalak közötti együttműködés szakmai bázisát.

A részletes dokumentum letölthető a BEMSZ honlapjáról (www.iia.hu).

Doszpod Dénes
BEMSZ elnökségi tag, a Kockázatkezelési Állandó Bizottság vezetője
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.