OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2023. szeptember 29., péntek 08:20

Százmilliók követik hétről-hétre Budapest leghíresebb "Kínai Éttermét"
    Budapest, 2023. szeptember 29., péntek (OTS) - A Chinese Restaurant Budapesten felvett hetedik évada nem csupán a kínai ételek népszerűsítésének ügyét szolgálja, a milliárdos nézettségű valóságshow a magyar főváros iránt is felkeltette az érdeklődést.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230929_001.jpg

Nyolc versengő híresség és a kínai ételek mellett Budapest a fő attrakciója a "Chinese Restaurant" című, milliárdos (!) nézettségű valóságshow hetedik évadának. A Hunan Televízió által 2023 nyarán felvett műsor nem titkolt célja a kínai konyha népszerűsítése külföldön - amiért "cserébe" potenciális kínai turisták milliói ismerkedhetnek meg hétről-hétre a magyar főváros látványosságaival. (A Duna olyan kék a főcímben, hogy Johann Straussnak is látnia kellene…)

Nem Budapest az első európai helyszín a Chinese Restaurant történetében, de az első főváros: a második évadot Colmarban, egy Strasbourg melletti kisvárosban vették fel, a harmadikat pedig az olaszországi Taorminán. A magyar fővárosra végül Belgráddal szemben esett a választás, amiben a Magyar Turisztikai Ügynökség is nagy szerepet játszott.

A Chinese Restaurant központi helyszíne nevének megfelelően egy kínai étterem, amelyet a Bálnában, a Rombusz Étterem rendezvénytermében alakítottak ki; a Bálna ezen felül egy további, vezérlőközpontnak berendezhető helyiséget is a 100 fős stáb rendelkezésére bocsátott. "A helyszín mellett szólt, hogy csak néhány lépésre van Európa legszebb vásárcsarnoka a Fővám téren, ahol a szereplők a hozzávalókat vásárolták, de sokat nyomott a latban az esti díszkivilágítás és a Gellérthegyre néző panoráma is, amit a felvételek során maximálisan ki is használtak" - mondta el Lencse János, a Rombusz Étterem tulajdonosa, akitől a gyártó cég a helyiséget bérelte. A kínaiak két hét alatt felépítettek egy teljesen bekamerázott konyhát és egy éttermet, ahol - természetesen - minden valóságos volt. A szereplők, akik a műsorban a saját maguk által elkészített ételeket szolgálják fel valódi vendégeknek, még az online pénztárgép kezelését is megtanulták. Lencse János igazította el őket, aki szerepel is az első epizódban. Mint mondja, "ilyen nézettséggel nem sok magyar étteremvezető dicsekedhet".

A show nyolc szereplője egytől-egyig híres színész, énekes és/vagy televíziós személyiség, akiket százmilliók követnek a közösségi médiában. Nem csoda, hogy már a forgatás alatt is akkora volt a "felhajtás", hogy meg kellett háromszorozni a biztonsági személyzet létszámát. De a show forgatási helyszínei is felkeltették az érdeklődést. "A rajongók közül sokan Chinese Restaurantban látottak alapján választanak úti célt, a forgatási helyszínekre több ezren kíváncsiak. Bennünket is megkeresett már több utazási iroda" - számolt be Lencse János, aki szerint a kínai valóságshow a budapesti turisztikai szektor egészének komoly lehetőséget jelent.

A Chinese Restaurant reality 7. évadának utolsó epizódja október 13-án kerül adásba. Valamennyi rész megtekinthető a Mango TV-n és a YouTube-on.

A műsor az alábbi linken érhető el:
https://w.mgtv.com/b/557381/19407369.html
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.