OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 28., csütörtök 13:05

Az Óbudai Egyetem a V4 régió legjobb kutatás minősége (Reseach Quality) mutatóval rendelkező műszaki egyeteme a THE legújabb 2024-es ranglistáján
    Budapest, 2023. szeptember 28., csütörtök (OTS) - A világ legjobb 1200 felsőoktatási intézménye között kapott ismét helyet az Óbudai Egyetem a Times Higher Education (THE) tegnap megjelent 2024-es ranglistáján, így továbbra is a világ legjobb 4 százalékát tömörítő "elitegyetemek" között foglal helyet. A tizenegy hazai rangsorolt intézmény között továbbra is a negyedik helyet megszerző Óbudai Egyetem idén is a legjobb magyar műszaki egyetemként került az 1001-1200. közötti tartományba - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente, az intézmény rektora. Az Óbudai Egyetem teljesítményét méltatva az egyetem rektora kutatás színvonalában, valamint a kutatási környezet értékelésében való előretörést emelte ki. Mi több, a kutatás minősége (Research Quality) mutatóban az Óbudai Egyetem a teljes V4-es régió legjobb műszaki egyetemként jelenik meg. A ranglista készítői a nemzetközi kilátásokat tekintve is a legjobb hazai egyetemek közé sorolta az Óbudai Egyetemet.

    A Times Higher Education (THE) World University Rankings nemzetközi rangsorába két éve került be először az Óbudai Egyetem - hívta fel a figyelmet Prof. Dr. Kovács Levente, kiemelve, hogy az egyetem megőrizte a műszaki képzés területén korábban megszerzett vezető pozícióját. A rektor elmondta: az Óbudai Egyetem az elmúlt években számos területen hajtott végre változtatásokat, és mostani helyezésének megerősítésében fontos szerepe volt a sikeresen és átgondoltan végrehajtott modellváltásnak.

Az oktatás színvonalának emelése mellett nagy hangsúlyt fektettek a kutatás-fejlesztés és az ipari kapcsolatok erősítésére - emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente. Az Óbudai Egyetem előrelépésében fontos szerepet játszott az is, hogy jelentősen bővült a tudományos kvalifikációt elért munkatársak köre és az is, hogy évről évre egyre több nemzetközileg elismert tudós csatlakozik az Óbudai Egyetem kutatói hálózatához. Ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy a kutatás színvonalát és a kutatási környezetet mérő mutatókban jelentősen erősödött az Óbudai Egyetem - elemezte az adatokat a rektor, rámutatva: a kutatás minősége mutató (Research Quality) szerint az Óbudai Egyetem a legjobb műszaki egyetemként jelenik meg a V4 régióban, a legjobb 3. a rangsorolt 11 magyar egyetem közül, a Semmelweis Egyetem és az ELTE után, ami pedig a Research Quality világrangsorát illeti, a V4-ben a 8., a világon a 867. helyet érte el.

A Times Higher Education World University Rankings 2024-es világranglistáján 108 ország és régió szerepel. A rangsor csak a kutatásintenzív és globálisan orientált egyetemeknek nyitott, és a világ legátfogóbb, legkiegyensúlyozottabb és legszigorúbb teljesítményértékelési rendszere, amely 17 teljesítménymutatót alkalmaz és méri az intézményeket.

Budapest, 2023. szeptember 28.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.