OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 27., szerda 16:35

Családbarát Hely tanúsító védjegy az Óbudai Egyetemnek
    Budapest, 2023. szeptember 27., szerda (OTS) - Felelős Foglalkoztatóként, Családbarát Munkahelyként, az Óbudai Egyetem széleskörű szolgáltatásokat nyújt munkavállalóinak, hallgatóinknak, azok családjainak. A felsőfokú intézmény elnyerte a Családbarát Magyarország Központ által megítélt Családbarát Hely tanúsító védjegy tanúsítványt is. Az indoklás szerint: "Az Óbudai Egyetem nemcsak tehetséges hallgatói, oktatói és kutatási eredményei alapján kiemelkedő, hanem munkáltatóként is magas szintű minőséget képvisel."

    A tanúsító védjegyet Prof. Dr. Kovács Levente rektor nevében Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes vette át Dr. Szuromi-Kovács Ágnestől, Családbarát Magyarország Központ ügyvezetőjétől.

A társadalmi felelősségvállalás az intézmény vezetésének harmadik missziója, egyik deklarált feladata az oktatás és a kutatás mellett - emelte ki Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes. Hozzátette: az egyetem oktató és kutató tevékenységén keresztül elsősorban tudásmegosztással, felelős innovációkkal erősíti a társadalmi felelősséget. A legutóbbi nagyberuházás az egyetemi bölcsőde létrehozása volt, ahol szakképzett dadusok foglalkoznak a kicsikkel, mialatt a szülők dolgoznak. Szakmai népszerűsítő programjainkat kiteljesítettük a fiatalabb korosztály körében is, hiszen az egyetem az idei tanévtől már egy óvoda, általános iskola és gimnázium fenntartójaként is működik. Az egyetem szakemberei felelős magatartás témájú választható tantárgyak kidolgozását, akkreditációját segítették elő. Az egyetem feladatának érzi, hogy elősegítse egyetemi polgárai számára a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A jövőben szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni a humán-erőforrássunk iránti felelősségvállalásra, a munkahelyi egészség és biztonság, az egészséges életmód, a munka és a magánélet egyensúlya elősegítésére - fűzte hozzá a rektorhelyettes.

Az Óbudai Egyetem családbarát intézkedéseinek sorát évek óta fenntartja és fejleszti - hangsúlyozta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes. Tapasztalatunk szerint az egyetem vezetése fontosnak tartja, hogy a kisgyermekes munkavállalóik is minél stresszmentesebben végezhessék munkájukat. Az egyetemi környezetben kialakított gyereksarkok, rekreációs terek, baba-mama szoba mind-mind ezt támogatják. Kisgyermekes munkatársaik igényeinek megfelelve 2022 novemberétől munkahelyi bölcsőde várja a legkisebbeket. A szolgáltatás megnyitásához vezető utat a Családbarát Magyarország Központ tanácsadással és a gyakorlati tapasztalatok megosztásával támogatta. Az ügyvezető indoklásában kiemelte: az egyetem minden évben számos programlehetőséget kínál a munkatársak és családtagjaik minőségi időtöltésére, kikapcsolódására. "Nyári Gyerekegyetem" néven díjmentes gyermektáborral várják az iskolásokat. A dolgozók mentális és pszichikai felkészültségét pedig pszichológus munkatársak személyes mentorációja és mentálhigiénés tréningek támogatják.

A díjátadót követően szakmai workshopot tartottak, melyen többek közt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem szakemberi tartottak előadást, valamint 14 felsőoktatási intézmény 40 képviselője vett részt.

Budapest, 2023. szeptember 27.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.