OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 18., hétfő 09:27

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja, az UNEP közzétette, hogy Szaúd-Arábia lesz a környezetvédelmi világnap házigazdája 2024-ben
    Rijád, Szaúd-Arábia, 2023. szeptember 18., hétfő (Business Wire/OTS) - Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Környezetvédelmi Programja, az UNEP bejelentette, hogy 2024-ben a Szaúd-Arábiai Királyság ad otthont a környezetvédelmi világnapnak, ezzel is rávilágítva a Királyság úttörő erőfeszítéseire helyi, regionális és nemzetközi szinten, valamint azokra az egyedülálló kezdeményezésekre, amelyek nemcsak felhívják a figyelmet környezetünk védelmére, de cselekvésre is ösztönöznek.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230918383902/hu/

A minden évben június 5-én megrendezett esemény - amelynek fő témája a földterületek visszaállítása, az elsivatagosodás és a szárazsággal szembeni ellenálló képesség - ismételten hangsúlyozni fogja, hogy égető szükség van globális együttműködésre és összehangolt erőfeszítésekre a megfelelő politikák és intézkedések bevezetéséhez a természet védelme és helyreállítása, valamint a fenntartható jövő biztosítása érdekében.

A környezetvédelmi világnapot az Egyesült Nemzetek Közgyűlése hozta létre azzal a céllal, hogy hangsúlyozza a részvételen alapuló cselekvés fontosságát a környezet védelmében. E filozófiával összhangban Szaúd-Arábia igyekezett erőfeszítéseket tenni helyi és regionális szinten egyaránt, elindította a Saudi Green és Middle East Green programokat, valamint számos intézkedést hajtott végre a nemzeti környezetvédelmi stratégia keretén belül. A szaúdi kormány elfogadta az új környezetvédelmi törvényt, valamint a nemzeti környezettudatossági programot, hogy biztosítsa a környezet védelmét a Szaúd-Arábiai Királyságban. A Királyság ezenkívül bevezette a Nemzeti Környezetvédelmi Hét programot és öt környezetvédelmi központot létesített a környezet megóvása érdekében, továbbá környezetvédelmi alapot is létrehozott.

Szaúd-Arábia G20 elnöksége alatt alakult meg a Korallkutatási és fejlesztési gyorsító platform, valamint elindult a talajromlást csökkentő és a szárazföldi élőhelyek megőrzését erősítő globális kezdeményezés mind a tengeri, mind a százazföldi élőhelyek védelme és visszaállítása érdekében.

Inger Andersen, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának ügyvezető igazgatója üdvözölte Szaúd-Arábia részvételét a földterület helyreállításáért, valamint a szárazsággal szembeni ellenálló képesség megszerzéséért tett kollektív globális erőfeszítésekben. Megjegyezte, hogy az UNEP és a Szaúd-Arábiai Királyság arra törekszik, hogy fokozza az erőfeszítéseket a természet helyreállításáért és a bolygó megőrzéséért a jövő generációi számára.

1973 óta a környezetvédelmi világnap lett a legjelentősebb globális platform, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete a világszintű tudatosság erősítése és a környezetvédelmi intézkedések ösztönzése érdekében hozott létre. Az UNEP irányítása mellett több mint 150 ország vesz részt minden évben a globális programon.

További információért keresse fel a következő weboldalakat:
https://www.mewa.gov.sa/en/Pages/default.aspx
https://www.greeninitiatives.gov.sa/

Kövessen minket az alábbi oldalakon:
You Tube
Twitter

*Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230918383902/hu/

Kapcsolat
Sarah F. Alharbi
Fordító, Környezetvédelmi, Vízügyi és Mezőgazdasági Minisztérium
sarafalharbi@mewa.gov.sa


Forrás: KSA MEWA, Ministry of Environment, Water and Agriculture


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.