OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 15., péntek 09:00

Megdöbbentő fordulat: Magyarország tovább küzdhet a recesszió ellen
    Budapest, 2023. szeptember 15., péntek (OTS) - Néhány hónapja az MNB a kamatcsökkentés útjára lépett, azóta pedig nem tartja túl jól magát a forint. Júliusban a technikai recesszió vége látszott, a mostani adatok nem ezt mutatják. Így várhatóan Magyarország nem inthet búcsút a recessziónak.

    A bruttó hazai termék a második negyedévben a nyers adatok szerint 2,4 százalékkal csökkent, így a gazdasági teljesítmény csupán 0,3 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest. Tomas Dvorak vezető közgazdász szerint az infláció korlátozó ereje és a monetáris lazítás hatására már enyhülnie kellett volna a gazdasági nyomásnak, ám gazdaság normalizálódása egy sokkal fokozatosabb folyamatnak tűnik. Kérdés, hogy mikor kapcsolhat növekvő sebességre a teljesítmény.

A további cikk itt:
https://creditline.hu/gazdasag/megdobbento-fordulat-magyarorszag-tovabb-kuzdhet-a-recesszio-ellen-a-kozep-europai-gazdasagokkal-egyutt/

A cikk a link elhelyezésével felhasználható:
https://cutt.ly/AwxEVFxI

Név: Szász Tünde
E-mail: info@creditline.hu
Tel.: 20/481-0481
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.