OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 12., kedd 14:50

KKV-kat támogató applikációt fejlesztett az Optasoft
    Budapest, 2023. szeptember 12., kedd (OTS) -  Kifejezetten a KKV-k részére fejlesztett applikációt az ellátási lánc optimalizálás területén tevékenykedő Optasoft Kft.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230912_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230912_002.jpg

     A Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Alap, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 2020-ban kiírt KKV START INNOVÁCIÓ pályázatra benyújtott Ipar 4.0 Logisztikai audit és termelésoptimalizáló applikáció létrehozása a vállalatok termelékenységének és válságállóságának növelésére című anyagával 12 207 552 forint összegben vissza nem térítendő támogatást nyert el az Optasoft.

     A 2021-2023 között megvalósuló projekt célja olyan online applikáció kidolgozása volt, amellyel magyarországi termelő KKV-k önállóan, egyszerűen és gyorsan tudnak logisztikai önauditot és az ipar 4.0 gyakorlatainak megfelelő logisztikai tervezést végrehajtani. Segítségével képessé válnak az ellátási hálózatuk, kiszolgálási hálózatuk és a termelési rendszerük felülvizsgálatára.
     Az online applikáció - mely a LogAudit nevet kapta - önauditja és tervezési képességei az úgynevezett belső benchmark módszerén alapulnak (a logisztikai rendszer határgörbéinek matematikai meghatározása, ezen keresztül az optimális működési paraméterek meghatározása), melynek követésével a minimális működési költség érhető el.
     Az applikáció segítségével felismerhető, hol vannak veszteségek a rendszerünkben, ezáltal kihozhatjuk a maximumot a szervezetünkből, tehát egyszerűen és gyorsan optimalizálja a vállalat működését.
     Az online applikáció olyan funkciókkal rendelkezik, mint az optimális pufferek meghatározása, készletszámítás, MRP számítás és beszerzési terv készítése, forecast és igényterv, optimális batchméret és termelési terv, optimális kiszolgálás és kiszállítástervezés, cashflow modellezés. Ezekkel a funkciókkal a magyar KKV-k számára megfizethetetlen fejlettebb termeléstervezés és termelésütemezés szoftverek (advanced planning system=APS) legfontosabb funkció válnak elérhetővé megfizethető áron.
     Az applikáció elsőként elérhető funkciója az igénykiszolgálás modul, mellyel a KKV-k optimális kiszállítási útvonalat tervezhetnek maguknak akár 100 darab címmel.

Bővebb információ: www.optasoft.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.