OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 5. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 4., hétfő 15:55

Hamarosan megkezdődik az Óbudai Egyetem Jövőipari Tudományos és Innovációs Park építésének előkészítése Zsámbékon
    Zsámbék, 2023. szeptember 4., hétfő (OTS) - Az Óbudai Egyetem Zsámbék Város Önkormányzatával együttműködve Jövőipari Tudományos és Innovációs Parkot hoz (ZSTIP) létre, amely segíti a helyi kutatás-fejlesztési és az innovációs tevékenység erősödését, valamint támogatja a hazai gazdaság növekedési potenciálját. A projekt - amely a kormány Neumann Programjának része - újabb mérföldkőhöz érkezett a jelen csereszerződés aláírásával - jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora.

    Az országot behálózó Science Park Program keretében az Óbudai Egyetem három olyan fejlesztést valósít meg, amelyek Székesfehérvárt, Kaposvárt és Zsámbékot az ország innovációs fejlesztéseinek központjává teszik. A hazai innovációs ökoszisztémában egyedülálló fejlesztések a tudásalapú gazdaság előmozdításában, valamint a térségfejlesztésben meghatározó szerepet töltenek be.

- A csereszerződés aláírása fontos mérföldköve a Jövőipari Tudományos és Innovációs Park beruházásnak és lehetővé teszi az infrastrukturális beruházás megindításának előkészítését a már megkezdett innovációs tevékenységek mellett. Az Óbudai Egyetem, és a zsámbéki önkormányzat véglegesítette az ingatlanfejlesztés elindításához szükséges feltételeket - húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente. Hozzátette: a beruházás, erősíti a hazai iparfejlesztést, jelentős szerepet játszik a Zsámbéki-medence gazdaságfejlesztési stratégiájában, illetve a nemzetközi gazdasági környezetben elősegíti a versenyképesség növelését, valamint az exportorientált vállalkozások fejlődését és fejlesztését.

A számos vállalat szoros szakmai együttműködésével felépülő Jövőipari Tudományos és Innovációs Park hosszú távon pozitív hatást gyakorol a térség és az ország gazdasági dinamikájára, elősegíti az egyetemi technológiatranszfer tevékenységet hazánkban és külföldön. A projekt, mint a Neumann Program egyik fajsúlyos eleme hozzájárul, hogy hazánk 2030-ra Európa tudásalapú társadalmában kulcsfontosságú szereplővé, a technológiai fejlődés és az innováció motorja legyen.

Horváth László, Zsámbék polgármestere a város szempontjából fontos projektről szólva elmondta, hogy a ZSTIP jól kapcsolódik a település gazdaságfejlesztési programjához. A régió fejlesztésével összhangban a tudományos aktivitás mellett iparfejlesztés és társadalmi felzárkóztatás is megvalósulhat az Óbudai Egyetemmel létrejött együttműködésnek köszönhetően.

A Tudományos és Innovációs Parkot a volt zsámbéki laktanyában alakítják ki. Olyan kutató-fejlesztő tevékenység zajlik majd, ahol a jövő technológiáit kutatják, tesztelik a kiberbiztonság, 5G/6G, mesterséges intelligencia, orvostechnika, AR/VR, robotika területein.

Zsámbék, 2023. szeptember 4.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.