OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 1., péntek 15:05

Megújulnak a művészeti terek a tokiói teamLab Planets élményközpontú múzeumban, amely közel egymillió külföldi látogatót fogadott az elmúlt 6 hónap leforgása alatt (1. rész)
    Tokió, 2023. szeptember 1., péntek (Business Wire/OTS) - Felmérések szerint minden 10. Japánba érkező külföldi felkeresi a teamLab Planets múzeumot, így az 2027-ig lesz látogatható. - A tokiói Toyosuban található, a teamLab alkotói közösség által megvalósított, egész testünkre ható múzeum, a teamLab Planets TOKYO DMM (röviden "teamLab Planets") megújult művészeti terekkel ünnepelte ötödik születésnapját, és az eddiginél még magával ragadóbb élményt nyújt.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230830069237/hu/

A 2023 márciusa és augusztusa közötti hat hónap alatt a múzeum körülbelül egymillió látogatót fogadott 182 országból és Japánon kívüli régióból. Ez a múzeum összes látogatójának 70%-a (*1). Felmérések szerint nagyjából minden 10. Japánba érkező külföldi meglátogatja a teamLab Planets (*2) múzeumot.

ÚJONNAN BEMUTATOTT INSTALLÁCIÓK ELILLANÓ SZILÁRD FÉNY (EPHEMERAL SOLIDIFIED LIGHT)

Egy magával ragadó műalkotás belsejében, amelyet a látogatók a víz által tapasztalnak meg, megszámlálhatatlan, különböző színekből álló, fénytömeg lebeg a levegőben. Az egyes színek határai élesen elkülönülnek, mintha szilárdak lennének. A fénytömegek színeinek látszólag szilárd elkülönülése nem látható a természetben, és extrém szinkronizáció okozza. Idővel önszerveződés révén a szinkronizációs jelenség nagy, rendezett struktúrát hoz létre.

A MŰVÉSZETI TEREK MEGÚJULÁSA

A Végtelen kristályuniverzum (The Infinite Crystal Universe) olyan műalkotás, amely fénypontok összegyűjtésével három dimenziós szobrot hoz létre, és a látogatók a teamLab alkalmazást használva részt vehetnek az alkotásban, és a jelen lévő többi emberrel együtt hozhatják létre a művet. Az alkalmazásból bármelyik csillag kiválasztásával fényszobor jelenik meg előttünk, és a teret ezeknek a fényszobroknak a csoportja tölti ki. Az újítással öt új fényszobrot adtak hozzá az installációhoz.

A fénygömbökkel teli installáció, amely az emberek interakciói révén nem egyértelmű színekben jelenik meg, a tér átformálásával kibővíti a háromdimenziós létezést, illetve több egyéb művészeti tér is megújult, elősegítve az egész test fizikai elmerülésének élményét.

Ráadásul az eredeti tervek szerint 2023-ig nyitva tartó teamLab Planets a múzeum népszerűségének köszönhetően 2027 végéig látogatható.

A TEAMLAB PLANETS MÖGÖTT REJLŐ KONCEPCIÓ

A többi emberrel együtt, teljes testével elmerülve, testével észlelve váljon eggyé a világgal.

A teamLab Planets egy múzeum, ahol vízben sétálunk, és egy kert, ahol eggyé válunk a virágokkal. A múzeum 4 nagy művészeti térből és 2 kertből áll, amelyeket a teamLab alkotói közösség hozott létre.

Mezítláb járva, teljes testünkkel elmerülünk a hatalmas műalkotásokban, más emberekkel együtt. A műalkotások a jelenlétünkkel változnak, elmosódik a határok érzékelése az egyén és az alkotás között. A többi ember is változásokat idéz elő a műalkotásban, elmosva a határokat köztük és az alkotás között, folytonosságot hozva létre az egyén, a művészet és a többi ember között.

-----------------------
*1, teamLab Planets hivatalos weboldala, jegyvásárlási adatok (2023. március 1. - augusztus 31. közötti időszakra vonatkozóan)
*2 "Amazing Nippon / Digital Art Museum in Tokyo Enchants Overseas Tourists - The Japan News" The Japan News, szerző: Yomiuri Shimbun. 2023. augusztus 5.
(folyt.)



2023. szeptember 1., péntek 15:06

Megújulnak a művészeti terek a tokiói teamLab Planets élményközpontú múzeumban, amely közel egymillió külföldi látogatót fogadott az elmúlt 6 hónap leforgása alatt (2. rész)
    Tokió, 2023. szeptember 1., péntek (Business Wire/OTS) -

    A múzeumról

teamLab Planets TOKYO DMM
6-1-16 Toyosu, Koto-ku, Tokyo
https://www.teamlab.art/e/planets/

Nyitvatartás
Szeptember - november: 09:00 - 22:00
* Utolsó belépés: 1 órával zárás előtt
*A nyitvatartási idő változhat. Kérjük, a legfrissebb információkért látogasson el a múzeum hivatalos weboldalára.
Zárva: szeptember 6. (szerda), október 4. (szerda), november 8. (szerda)

Jegyek
Felnőtt (18 éves kortól): 3800 japán jen
Diák (13 és 17 év között): 2300 japán jen
Gyermek (4 és12 év között): 1300 japán jen
Gyermek 3 éves korig: ingyenes
Kedvezményes jegy fogyatékkal élők számára: 1900 japán jen

Hivatalos jegyiroda
https://teamlabplanets.dmm.com

Étterem és múzeumi bolt
Vegan Ramen UZU Tokyo: https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo-en
teamLab virágbolt: https://www.teamlab.art/e/flowershop/

Média
Sajtóanyag: https://goo.gl/tQXMLm
Kiemelt videó: https://youtu.be/KAQMAzRjoH0


A PLANETS Co., Ltd.-ről

Alapítva: 2017-ben. Üzemeli és kezeli a teamLab Planets TOKYO létesítményeit.
Címe: Tokyo Nihonbashi Tower 10F, 2-7-1 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokió
Képviseli: Takumi Nomoto


A teamLab-ről

A teamLab (alapítás éve: 2001) egy különféle művészeti és tudományágakat képviselő szakemberekből (művészek, programozók, mérnökök, számítógépes animációval foglalkozó szakemberek, matematikusok és építészek) álló, nemzetközi alkotói közösség, melynek alkotásai sajátságos világgá olvasztják össze a művészeteket, a tudományt, a technológiát és a természeti környezetet, és amelynek célja az egyén és a világ közti kapcsolatok és újfajta érzékelés felfedezése a művészet eszközeivel.

Ahhoz, hogy az emberek megértsék az őket körülvevő világot, felbontják azt különálló egységekre, amelyeket határok választanak el egymástól. A teamLab szeretné átlépni ezeket a határokat, amelyek korlátok közé szorítják a világról alkotott képünket, az egyén és a világ közti kapcsolatokat, és az idő képviselte folytonosságot. Minden egy végtelen, törékeny és egyben csodálatos, határtalan áramlat részeként létezik.

A teamLab számos kiállítást mutatott be a világ minden részén, ideértve többek közt New Yorkot, Londont, Párizst, Szingapúrt, a Szilikon-völgyet, Pekinget és Melbourne-t. A teamLab múzeumai és nagyszabású állandó kiállításai között említhetjük a teamLab Borderless és a teamLab Planets tokiói kiállítást, a shanghaji teamLab Borderless,, a makaói teamLab SuperNature és a pekingi teamLab Massless kiállítást, és a tervek között szerepel továbbiak megnyitása is Abu-Dzabiban, Hamburgban, Dzsiddában és Utrechtben.

A teamLab alkotásai megtalálhatók a következő múzeumok állandó kiállításában: a Los Angeles-i Museum of Contemporary Art; a Sydney-ben található Art Gallery of New South Wales; az Adelaide-ban található Art Gallery of South Australia; a San Francisco-i Asian Art Museum; a New York-i Asia Society Museum; az isztambuli Borusan Contemporary Art Collection; a Melbourne-ben található National Gallery of Victoria; valamint a Helsinkiben található Amos Rex.

A teamLabet képviseli a Pace Gallery, a Martin Browne Contemporary és az Ikkan Art.

Weboldal: https://www.teamlab.art/
Instagram: https://instagram.com/teamlab/
Facebook: https://www.facebook.com/teamLab.inc
Twitter: https://twitter.com/teamLab_net
YouTube: https://www.youtube.com/c/teamLabART

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230830069237/hu/

Kapcsolat
PLANETS Co., Ltd. PR-osztály
E-mail: pr-info@planets.art
Interjú: https://forms.gle/fAtnDKLpQKFME6XR9


Source: PLANETS Co., Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.