OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. augusztus 30., szerda 10:50

Pótfelvételi: rekordszámú hallgató jutott be az Óbudai Egyetemre
    Budapest, 2023. augusztus 30., szerda (OTS) - Akárcsak az általános eljárásban, a pótfelvételi során is kiugróan magas a felvételt nyert hallgatók száma az Óbudai Egyetemen. Idén 514 diák nyert felvételt a pótfelvételi eljárás során a tavalyi 349 diákhoz képest. Alapszakokon közel 40 százalékkal, míg mesterképzésen ötször annyian kezdhetik meg tanulmányaikat sikeres pótfelvételijüknek köszönhetően, mint tavaly. Ez összesen 47 százalékos növekedést jelent - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora, aki emlékeztetett: Soha ennyi hallgatót nem vett még fel az egyetem fennállása óta, úgy, hogy tartottuk a minőségi követelményeket.

    Idén az általános és pótfelvételi számait összesítve, az Óbudai Egyetem 13 éves fennállása óta, a legtöbben, közel 4200 fiatal kezdheti meg tanulmányait valamely műszaki, informatikai, gazdaságtudományi, agrár, természettudományi vagy pedagógiai képzésen. A tavalyi adatokhoz képest ez 29 százalékos növekedést jelent.

Az egyetem rektora kiemelte: a mostani, igen rövid eljárás során a pótfelvételi kiemelkedően jó számait növelte, hogy idén nemcsak alap-, de mesterszakokon is lehetett ösztöndíjas képzésekre jelentkezni. - Az igazi, átütő sikert újonnan meghirdetett képzéseink hozták: infrastruktúra-építőmérnöki és sportközgazdász mester-, valamint kiberbiztonsági mérnöki alapképzési formában - húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente, aki nagy sikernek tartja, hogy minden képzéstípuson jelentősen nőtt az érdeklődés. A számok nyelvére fordítva: mesterképzésre a tavalyihoz képest ötször annyian, alapszakokon 40 százalékkal többen nyertek felvételt. A felsőoktatási szakképzés számai a múlt évihez képest nem, de az öt évvel ezelőttihez viszonyítva tendenciózusan emelkednek, mostanra a háromszorosára.

Emellett minden képzési területen nőtt a hallgatói létszám, köztük a műszaki, informatikai területeken. Biztatóan alakultak a számok az agrár-, illetve a pedagógusképzés területein is.

A legnépszerűbb szakok a pótfelvételi során alapképzésen a gépészmérnöki BSc, villamosmérnöki BSc, gazdálkodási és menedzsment BSc, a mesterképzések közül a biztonságtechnikai mérnöki MSc, villamosmérnöki MSc, valamint a pótfelvételi eljárásban először meghirdetett két új mesterképzés, az infrastruktúra-építőmérnöki MSc, valamint a sportközgazdász MSc volt.

Az Óbudai Egyetem mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlatorientált képzésre - emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy az intézmény mindent elkövet annak érdekében, hogy a gyorsan változó gazdasági igényekhez igazítsa képzési rendszerét. Idén szeptembertől új tanterv szerint kezdik meg az oktatást, amely kiemelten fókuszál a középiskola és a felsőoktatás eltérő követelményeinek fokozatos összehangolására, valamint a mai digitalizált ipari (Ipar 4.0) trendeknek is megfelel.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.