OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 22., csütörtök 15:30

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Desedai pályaavató: A horgászsport infrastrukturális fejlesztése a horgászturizmus érdeke is
    Budapest, 2023. június 22., csütörtök (OTS) - A mai napon hivatalosan is elkezdődik Kaposváron, a Deseda-tavon a XXVII. Horgász Európa-bajnokság. Mivel a 27 országot felvonultató mezőny a horgászsportban az egyik legnagyobb, így szükséges volt egy olyan újabb olyan magyarországi versenypálya kialakítása, ahol a jelentős világversenyek biztonsággal megrendezhetők. Maga a fejlesztés visszahat a horgászturizmusra is, mert túl a jelenlegi 1500 vendégéjszakán, a jövőben a versenyekkel nem érintett időszakokban a helyi tag horgászok mellett az ideérkező horgászturisták is komfortosabb környezetben hódolhatnak a szenvedélyüknek.

    A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) országos sportági szakszövetségként számos program mellett működteti az Országos Versenypálya Minősítési és Fejlesztési Programot (OVMFP) is. A program keretein belül a Deseda-tó halgazdálkodási hasznosítója, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával sikeresen pályázott egy olyan versenypálya bővítésre, amely eredményeként a kialakult kapacitás a jövőben már bármely világverseny lebonyolítására alkalmassá teheti a vízterületet.

A beruházó 2022. decemberében kezdte meg a Deseda-tó Kaposfüredi Szőlőhegy alatti, 850 méter hosszú partszakaszának kivitelezési munkálatait. A munka során megerősítésre és kibővítésre került a partrézsű, melyet geotextíliával fedtek le, majd kőszórással támasztottak meg. A felújítás teljes költsége 38.678.917.- forint, melyhez a MOHOSZ a támogatási alapjából a teljes költség 80 %-ával, 30.943.134.-forinttal járult hozzá, a különbözetet döntő részben a város és kisebb részben a hasznosító horgászszervezet fedezte. A kiegészítő munkálatok további 1.750.000 Ft-ot igényeltek. A munkálatok 2023. március 15.-én fejeződtek be. A desedai versenypálya program második üteme, a somogyaszalói oldalon történő 540 méteres fejlesztés már szintén a befejezés elött áll.

A helyi Vektor Út Kft. által elkészített versenypálya-partszakasz minőségi szinten biztosítja a hazai és nemzetközi horgászversenyek megrendezésének feltételeit, az azonos esélyeket a horgászhelyeken. Mindezt két hivatalos "próbaüzem", a Pontyfogó OB és Finomszerelékes OB középdöntő versenyeinek az eredményei is bizonyították. A hivatalos átadás ma, már az Európa bajnokság keretein belül történik meg. Jelenleg Maty-ér, Maconka, az Alcsiszigeti Holt-Tisza, a Nagykunsági főcsatorna kenderes-bánhalmai szakasza és Látókép mellett hatodikként, egyben egyetlen dunántúli helyszínként a Deseda az a vízterület, ahol aktív kiemelt versenypálya található. A program folytatódik és egy biztos, hogy a térség szabadidős horgászai is nyertesei ennek a projektnek. Miért is? Nos, amikor nincsenek versenyek, akkor bárki hódolhat ezen a szakaszon is a szenvedélyének, valóban "európai körülmények" között. Ez is a horgászturizmus, benne a versenyturizmus keretében az OVMFP valódi küldetése, a világ egyik legjobb horgász-versenysport rendszerének, továbbá a magyar válogatottak támogatása, segítése mellett!


     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2023. június 22.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.