OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 14., szerda 10:02

Újabb nemzetközi hírű kutatók az Óbudai Egyetem kötelékében
    Budapest, 2023. június 14., szerda (OTS) - Az Óbudai Egyetem ismertségének és elismertségének növekedését jelzi, hogy az idén második alkalommal meghirdetett Kiválósági Programunk felhívása iránt nagy volt az érdeklődés, a pályázati felhívásokra többszörös volt a túljelentkezés - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Mint fogalmazott: jelentős sikerként könyvelhetjük el, hogy - a Distinguished Professor of Óbuda University pályázat keretében - két olyan nemzetközileg is elismert professzor csatlakozott az Óbudai Egyetem csapatához, akik a világ legtöbbet idézett tudósainak egy százalékához tartoznak.

    Az Óbudai Egyetem két újabb Distinguished Professora Prof. Dr. Peng Shi alkalmazott matematikaprofesszor, az ausztráliai University of Adelaide professzora, kutatási területe autonóm irányítórendszerek optimalizálása, valamint Prof. Dr. Habib Zaidi  a svájci Geneva University orvosi fizikusa, szakterülete az orvosi képalkotás. Professzor Shinek több mint 60 PhD-hallgatója van és 50 posztdoktori ösztöndíjas mentora, idézettsége kiemelkedő: 157-es a H-indexe, valamint több mint 86 ezer a citációja. Több nemzetközi akadémia tagja, többek közt életműdíj birtokosa a mérnöki tudományok területén. Professor Dr. Habib Zaidi 73-as H-indexszel rendelkezik és több mint 19 ezer citációval. Világszerte több egyetem tiszteletbeli professzora. Számos, mesterséges intelligenciával, biológiai, orvosi-fizikai mérnöki tudományterülettel foglalkozó nemzetközi szervezet tagja és ösztöndíjasa.

Prof. Dr. Kovács Levente elmondta: a jelentős nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező kutatók amellett, hogy saját szakterületükön világszerte a legjobbak között jegyzettek, fontos feladatuknak tartják módszereik átültetését, illetve minél több hallgató és fiatal kutató bekapcsolását a tudományos tevékenységébe. A kutatók elkötelezettek az Óbudai Egyetem nemzetközi metrikáinak és nemzetközi megítélésének az erősítésében. Az Óbudai Egyetem a hazai műszaki felsőoktatás egyik legrangosabb intézménye, továbbra is az a célunk, hogy néhány éven belül közép-európai összehasonlításban is hasonló eredményt érjünk el. A kiválósági program is ezt a célt szolgálja - tette hozzá a rektor.

Budapest, 2023. június 14.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.