OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 11. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. április 28., péntek 16:10

Sajtóközlemény az INTER TAN-KER Zrt. MOD-639 forgalmi rendszámú autóbuszának 2023. 04. 26-i közlekedési eseményéről
    Kecskemét, 2023. április 28., péntek (OTS) - A Kecskemét Megyei Jogú Város közösségi közlekedési szolgáltatását biztosító INTER TAN-KER Zrt. által üzemeltetett egyik autóbusz 2023. április 26. napján egy sajnálatos közlekedési esemény részese volt.

    Az 1. számú vonalon menetrendszerűen közlekedő egyik autóbusz, amely a kecskeméti Homokbánya Kollégiumtól 06:00 órakor indult, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola megálló után az Izsáki úti átjáróban a vasúti síneken megállt, majd a sorompó lecsukódott, mielőtt az autóbusz elhagyta volna a vasúti átjárót. Az autóbuszvezető a gépjármű ajtajait kinyitotta, az utasok a járművet elhagyták. Személyi sérülés, közlekedési baleset nem történt, az utasok a járművet biztonságosan elhagyták.

A közlekedési eseményről tett bejelentés kapcsán a közlekedési szolgáltató azt kivizsgálta a rendelkezésre álló adatok alapján és a szolgálatot teljesítő gépjárművezető meghallgatásával. A járművezető a megállóhelyről elindult, majd ahogy az autóbusz elejével áthaladt a vasúti átkelőn, észlelte, hogy az útfelújítás miatt egy terelőbója forgalmi akadályt képez, mellette a járművel nem tud elhaladni, ezért megállt és kiszállt a vezető fülkéből, hogy az akadályt megszüntesse. A közlekedési akadály elhárítása során a vasúti átjáró fényjelző készüléke tilosra váltott, illetve a sorompó rácsukódott a járműre. A gépjárművezető kinyitotta az autóbusz ajtajait, hogy az utasok a járművet biztonságosan el tudják hagyni, majd kihaladt az átjáróból, felvette a leszállt utasokat és folytatta a járatot. Az esemény során személyi sérülés nem történt, dologi kár nem keletkezett.
A kivizsgálás során megállapítottuk, hogy a közlekedési esemény - a gépjárművezető felelősségét nem mentő okból - azért következett be, mert a vasúti átjáró útszakaszán útfelújítási munkák zajlanak és ideiglenesen, a munka üteme szerinti folyamatos áthelyezéssel terelőbóják és táblák kerültek kihelyezésre. Többszöri jelzés ellenére ezek a tárgyak sok esetben nem kellő gondossággal kerülnek elhelyezésre és az autóbuszok biztonságos elhaladását nem teszik lehetővé. Ez történt a panaszban ismertetett esetben is, a forgalmat akadályozó műtárgyat az autóbuszvezető későn észlelte, akkor, amikor már az átjáróban tartózkodott. A gépjárművezető ezeket az akadályt képező jelzéseket - nem kellő körültekintéssel - kívánta olyan helyzetbe hozni, hogy az autóbusz áthaladása lehetséges legyen.

A közlekedési eseménnyel kapcsolatosan a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya eljárást indított. Az INTER TAN-KER Zrt. a rendőrhatósággal az esemény kivizsgálásában teljeskörűen együttműködik. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel az esettel kapcsolatosan a közlekedési szolgáltató további tájékoztatást nem kíván adni. Az érintett gépjárművezető munkaviszonya a közlekedési esemény napján megszüntetésre került.

Az INTER TAN-KER Zrt., mint Kecskemét közösségi közlekedését biztosító szolgáltató, miként az elmúlt években is, így továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa nyújtott közszolgáltatást a kecskeméti utazóközönség biztonságos körülmények között, magas színvonalon vegye igénybe, a bejelentett közlekedési esemény egyszeri és többet meg nem ismétlődő esemény maradjon, amellyel kapcsolatban sajnálatát fejezi ki és amelyért az utazóközönség elnézését és bocsánatát kéri.


                                         INTER TAN-KER Zrt.
Kecskemét, 2023. 04. 28.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.