OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. október 20., csütörtök 10:17

Sajtóközlemény - Hazai innovációs projekt az építőiparban
    Budapest, 2022. október 20., csütörtök (MTI) - Másfél év után lezárult az Opinion Builders Kft. kutatás-fejlesztési projektje, melynek keretében az építészeti tervezés és településrendezés szempontjából legfontosabb hazai jogszabály, az OTÉK BIM szempontú digitalizálhatósága került vizsgálat alá. A szakmai hátteret lelkes, fiatal építészekből, építőmérnökökből, valamint jogászból álló csapat biztosította, a digitalizálható jogszabályoknak való megfelelést Solibri Office programban került vizsgálatra.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221020_001.jpg

     Az előírások BIM módszertannal történő ellenőrzése elősegítheti az építészek munkáját a tervek a jogszabálynak való megfelelés ellenőrzésében, hatósági oldalon pedig csökkentheti az engedélyezési eljárások időtartamát, ezáltal hatékonyabbá téve az eljárást.  A kutatás kitért a nemzetközi példák elemzésére is, valamint az Opinion Builders Kft. az automatizált építési engedélyezés témájában egy nemzetközi szervezethez és kutatáshoz is csatlakozott.

     A projektben meghatározott kritériumok alapján az OTÉK előírásainak ugyan kisebb hányada bizonyult digitalizálhatónak és automatizált módon vizsgálhatónak, viszont a projekt olyan előremutató, hazai szinten páratlan eredményeket mutat fel, melyekből hosszú távon a tervezőirodák, az építésügyi hatóság, és a szakma többi szereplője is profitálhat. A kifejlesztett know-hownak köszönhetően pedig más jogszabályok digitalizálhatóságának elemzése, illetve BIM módszertan segítségével történő vizsgálata is megkezdődhet.

     A Solibri-OTÉK vizsgálati csomaggal kapcsolatos tájékoztató, valamint a kapcsolódó tanulmány és segédlet kivonata elérhető az Opinion Builders Kft. honlapján: https://opinionbuilders.com/hu/solibri-otek

A 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00317 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a KKV START pályázati program finanszírozásában valósult meg, a támogatás összege 18.698.508, - Ft, a támogatás intenzitása 60 %.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.