OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. augusztus 17. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 30., szombat 09:30

Kiállítás a Városmajori Szabadtéri Színpad 100 évéről
    Budapest, 2022. július 30., szombat (OTS) - A városmajori park szívében található Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.

    1922. július 30-án nyitotta meg kapuit a Révész Artúr tervei szerint készült szabadtéri mozi, mely a második világháborút követően kezdett el színházként funkcionálni. Az intézmény azóta is Buda egyik megkerülhetetlen kulturális helyszíneként működik.

Idei évünk mottója: "100 éve a Városmajorban!", amit a színház annyira komolyan gondol, hogy a saját bemutatóra is egy "időutazással" készült: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész és Horváth János Antal író, rendező a Városmajor irodalmi titkairól meséltek a július 29-i ősbemutatón.

A születésnap jó alkalom volt arra, hogy mélyebben is megismerjük, és az év során különböző formában, különböző fórumokon megosszuk az érdeklődőkkel a városmajori parknak, valamint magának a színháznak a történetét. Visszatekintsünk a hagyományra, melynek jelenlegi működésünk a folytatója, hiszen részben ez adja identitásunkat.

Kutakodtunk az elmúlt évszázad repertoárja, fellelhető archív fotói, plakátjai, valamint korabeli sajtómegjelenések és visszaemlékezések után az Országos Széchényi Könyvtárban, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben, s a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményben, hogy a meglévő és hozzáférhető anyagokból bemutathassunk intézményünk múltját a Száz éve a Városmajorban című kiállításunkban. Az elmúlt időszakra visszatekintő, az évad végéig megtekinthető tárlat olyan érdekességekkel is szolgálhat a látogatóknak és az itt élőknek, melyeket esetleg eddig sokan még nem ismertek.

Mivel színházunk száz éve működik a városmajori park szívében, fontosnak tartjuk, hogy a helyi közösségekkel a szokásos, normál színházi működésünkön túl is kapcsolatba kerüljünk - ez egyrészt a honlapunkon is elindított, az itt élőkkel készített, a parkhoz és színházhoz kötődő emlékeikről szóló interjúsorozat által, másrészt kültéri, tehát minden, a parkban sétáló érdeklődő számára megtekinthető kiállításunk által valósul meg.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.