OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. június 30., csütörtök 18:52

Az EIG elindította a chilei megújulóenergia-platformot, a Grupo Cerrot
    Washington és Santiago, Chile, 2022. június 30., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az újonnan létrehozott szervezethez tartozik a nemrégiben felvásárolt ANPAC portfóliójában szereplő, folyóra épült 11 vízerőmű, valamint a már működő Cerro Dominador erőművek - A platform alkalmas arra, hogy innovatív, a hét minden napján, a nap 24 órájában megújuló energiát biztosító projektek révén támogassa a chilei energiaszektor átalakítását - A globális energiaszektor egyik fontos intézményi befektetője és a világ egyik vezető infrastruktúraszektor-befektetője, az EIG június 28-án útjára indított Chilében egy új, Grupo Cerro elnevezésű megújulóenergia-platformot. Az újonnan létrehozott szervezethez tartoznak az EIG tulajdonában lévő Cerro Dominador erőművek, valamint a nemrégiben felvásárolt ANPAC, amelynek portfóliójában 11 kis- és középméretű, az O'Higgins, az El Maule, a Bio Bio és a La Araucania régió folyóira épült vízerőmű szerepel. A 110 MW-os kapacitást képviselő ANPAC portfólióban már működő erőművek, valamint az építés és a fejlesztés különféle szakaszaiban lévő, mind azonnali értékesítési célra, mind a stabilizált díjszabású piacra energiát termelő projektek találhatók.

    A felvásárlás eredményeként a Grupo Cerro ma már több mint 280 MW telepített kapacitást kezel Chilében, beleértve a Cerro Dominador fotovoltaikus (photovoltaic [PV]) erőművet és több koncentrált naperőművet (concentrated solar power [CSP]). A csoport portfóliójába tartozik továbbá több, az építés és fejlesztés előrehaladott állapotában lévő projekt, köztük a Likana naperőmű-komplexum, amely 690 MW-os kapacitásával az egyik legnagyobb CSP projektnek számít a világon, a 600 MW-os PV erőmű, a Pampa Union, továbbá összesen több mint 40 MW-nyi kapacitást képviselő, folyóra épült vízerőművek.

R. Blair Thomas, az EIG elnöke és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Az ügylet várakozásaink szerint portfóliók közti szinergiákat biztosít, fokozza a működési hatékonyságot, bővíti a Grupo Cerro technológiai palettáját és növeli földrajzi lábnyomát. Az első latin-amerikai CSP projekt, az úttörőnek számító Cerro Dominador naperőmű befejezését és 2021-ben való szinkronizálását követően ez az ügylet egy újabb jelentős mérföldkő azon stratégiánk megvalósítása szempontjából, melynek célja magas minőségű eszközökbe, kategóriájukban a legjobb csapatokba és a chilei energiaszektor átalakulását támogató energiainfrastruktúrába való befektetések megvalósítása."

Fernando Gonzalez, a Grupo Cerro vezérigazgatója szerint: "Ez az ügylet előrelépést jelent a Chile növekedése iránti elkötelezettségünk terén. Ezek az erőművek, a fejlesztési fázisban lévő Likana Solar és Pampa Union projektjeinkkel együttesen segíteni fogják megújulóenergia-portfóliónk földrajzi szempontból való diverzifikálását, miáltal biztonságos, alacsony árú megújulóenergia-termelést tudunk biztosítani a chilei piac számára, és továbbra is el tudjuk látni tiszta energiával az országot a nap 24 órájában."

Amit az EIG-ről tudni kell…

Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2022. március 31-i adatok szerint 25,0 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 40 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 38 országban 40,0 milliárd USA dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított 380 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára a https://eigpartners.com/ internetes címen.

Amit a Grupo Cerro-ról tudni kell…

A Grupo Cerro egy újonnan létrehozott, megújulóenergia-előállítással foglalkozó vállalat, melynek célja egy fenntartható jövő kiépítése azáltal, hogy ellátja a chilei rendszert és ügyfeleket tiszta, kezelhető energiával a nap 24 órájában. A vállalat egy több mint 280 MW-nyi kapacitást képviselő, Chilében működő projekteket tartalmazó portfóliót kezel, és további 1,3 GW-nyi kapacitást képviselő, fejlesztési fázisban lévő projekttel rendelkezik.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220629005646/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:

EIG
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Cerro Dominador
María José López
mjlopez@cerrodominador.com
HR & Corporate Affairs Director

Forrás: EIG

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.