OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 5. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2022. április 19., kedd 09:30

Film a Nyugat-magyarországi felkelés emlékére
    Budapest, 2022. április 19., kedd (OTS) - 2022. május 25-től látható az art-mozikban Harcsa Béla rendező-producer "Őrtüzek nyugaton" című filmje. Elsőként az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz a mozi változat díszbemutatója, este 18.00 órától.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220419_001.jpg

Az est háziasszonya Szabó Anett, jelen lesznek a film alkotói és szereplői. A közönségtalálkozó meghívott vendégei Domonkos László író-publicista, Babucs Zoltán hadtörténész a Magyarságkutató Intézet munkatársa és Hetzmann Róbert a Patrióták elnöke, valamint a film rendezője. Az esemény sajtó nyilvános.

Ezt követően tűzi műsorára Budapestfilm, illetve országos turnéra indul az alkotás. Bemutatásra kerül Sopron, Szombathely, Tapolca, Kaposvár, Dunaújváros, Szentes, Miskolc, Salgótarján, Debrecen art mozijaiban, elsősorban a Nemzeti Összetartozás Napja körüli időpontokban. Részletek a filmszínházak és a produkció honlapjain találhatóak.

A film Sopron és környéke hősies megvédéséről szól. 1921 nyár végén váratlan és meglepően sikeres felkelés tört ki Nyugat-Magyarországon a trianoni döntés miatt. Elérték, amit máshol nem sikerült, a népszavazást. Így Sopron, a leghűségesebb város és számos környező település a mai napig hazánk része maradt. A résztvevők sorsa, mint már annyiszor a történelem során üldöztetés és halál volt, nevüket bemocskolták, az emlékezetből is igyekeztek kitörölni őket. A 60 perces filmben fikciós jelenetekben idézzük fel a legdrámaibb pillanatokat Bródy Norbert és Ferencz Bálint színművészek főszereplésével, megszólalnak helyi és országos szaktekintélyek és leszármazott hozzátartozók is.

https://urania-nf.hu/esemenyek/2065/2022/05/25/ortuzek-nyugaton

www.ortuzeknyugatonfilm.com

https://www.youtube.com/watch?v=mF6KZreLxaQ

A filmet és forgalmazást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.