2024. május 8. szerda

2022. március 18., péntek 09:45

A MEGOLDÁS MOZGALOM útjára indította demonstrációs játékát, a MEMO applikációt!
    Budapest, 2022. március 18., péntek (OTS) - A Megoldás Mozgalom alkalmazása már letölthető bárki által, amelyben a Bitcoin-hoz hasonlóan digitális pénzt, E-Forintot (EFT) lehet gyűjteni.

MEMO néven új applikációt fejlesztett és indított útjára a Megoldás Mozgalom. A Bitcoin sikerén felbuzdulva egy új digitális fizetőeszközt, az Elektronikus Forintot (EFT) vezeti be a MEMO appon keresztül, amely első körben közösségépítő erővel bír, de később a tervek szerint akár valódi fizetőeszköz is lehet.

"Mi hiszünk a Bitcoin sikerében. Ha a Bitcoin magyar fejlesztés lett volna, ma Magyarországnak nem lenne államadóssága, sőt, több mint 100 milliárd dollár többlete lenne, amit az egészségügytől az oktatásig bármire lehetne fordítani. Mi hiszünk abban, hogy a Bitcoin sikere megismételhető, ezért elsőként, közösségépítő jelleggel, a demonstrációs játékra a Megoldás Mozgalom tagjait és szimpatizánsait hívtuk meg. A játék nyitott mindenki számára, így aki érdeklődik iránta, keresse közösségünk tagjait meghívóért." - mondta el Huszár Viktor a Megoldás Mozgalom digitalizációért felelős alelnöke.

A minden platformon elélhető MEMO applikáció letöltőjének nincs más feladata, mint meghívni 24 órán belül legalább két barátját, ismerősét, akik csatlakoznak a MEMO E-forint közösséghez. Csatlakozni csak a megkapott meghívóval lehet.

A befektetett munkát, a barátok, ismerősök csatlakozását 1000 EFT-vel ismerik el. Az EFT első gyűjtögetői között, a közösség tagjaként, értékes "okos" nyereményeket sorsolnak ki.
Az ötletgazdák szerint az applikáció jó példája lesz annak, hogy Magyarországon rövid idő alatt lehet egy újfajta közösséget építeni és annak is, hogy az ország képes az EFT-n keresztül egy modern, alternatív megoldást találni a digitális pénzügyi rendszerben, ami akár a növekvő inflációra is választ adhat a jövőben.

Az EFT-t - csakúgy, mint a Bitcoin kezdeti bányászati időszakában - jelenleg még csak gyűjteni lehet, de élesítése esetén a jövőben várható, hogy egyre több vállalkozás csatlakozik a rendszerhez és elfogadja az EFT-t digitális fizetőeszközként.