2024. április 28. vasárnap

2022. március 8., kedd 11:20

Tájékoztatás a Farkas Anyagvizsgálat Bt. Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.2-1-21 pályázata keretében megvalósításra kerülő fejlesztési programjáról
    Nagykáta, 2022. március 8., kedd (OTS) - A Farkas Anyagvizsgálat Bt. a 2760 Nagykáta, Jókai Mór utca 33. szám alatti telephelyén működő anyagvizsgáló laboratóriumában a GINOP Plusz-1.2-1-21 pályázati program keretében 2022. december 31-ig komplex technológiai fejlesztést valósít meg.

A 36,18 millió Ft visszatérítendő támogatással - amely bizonyos feltételek teljesülése mellett részben vagy egészben vissza nem térítendővé válik - beszerzésre kerülő új, korszerű anyagvizsgáló gép vállalkozásunk kapacitásbővítését fogja eredményezni, javítva technológiai felkészültségünket, versenyképességünket és erőforrás-hatékonyságunkat. Célunk, hogy az európai uniós támogatás segítségével az anyagvizsgálat terén a legkorszerűbb műszaki tudományos eredményeken alapuló mérési technológiát vezessünk be.

A gépbeszerzéshez kapcsolódó további fejlesztéseink:
     -    villamos energia igényünk megújuló energiával való részbeni kiváltása érdekében a laboratóriumi épületünk tetejére napelemes rendszert telepítünk,
     -    korszerű informatikai megoldásként felhőszolgáltatást veszünk igénybe,
     -    munkavállalóink közül 2 fő szakmai ismeretek megszerzésére irányuló képzési programban vesz részt.

Projektünk teljes nettó költsége 65,78 millió Ft. A beruházásnak köszönhetően vállalkozásunk 8 fő munkavállaló munkahelyét tudja hosszú távon megőrizni.

A projektről további információ kérhető: Farkas Imre ügyvezetőtől, a farkasimre@farkasanyagvizsgalat.hu email címen.