OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 23. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. február 17., csütörtök 13:05

7md Ft zöld kötvény kibocsátás a Biggeorge Property Zrt-nél
    Budapest, 2022. február 17., csütörtök (OTS) - Tegnap sikeres zöld kötvény kibocsátást hajtott végre a Biggeorge Property Zrt.

    A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében történt a kibocsátás, az MNB által jegyzett rész feletti magánbefektetői részt az intézményi befektetők mintegy kétszeresen jegyezték túl a szerdai aukción, így a 7 milliárd forint névértékű, 10 éves futamidejű kötvények átlagos hozama 5,01% lett. A kötvényekre a Biggeorge Property Zrt. zöld kötvény keretrendszere vonatkozik, a befolyt összeggel elsősorban a zöld céloknak megfelelő lakóingatlan fejlesztési projektjeit, illetve logisztikai projektjeit kívánja finanszírozni a kibocsátó.
A Scope Ratings végezte a Biggeorge Property Zrt minősítését, és mind a kibocsátóra, mind a kötvényre B+ hitelminősítést adott.

A kötvény kibocsátás a Biggeorge Property Zrt számára fontos mérföldkő, mivel így a Biggeorge Alapkezelő Zrt által kezelt befektetési alapok mellett egy újabb tőkepiaci instrumentummal bővítette finanszírozási lehetőségeit.

A kötvénykibocsátás megszervezésében befektetési szolgáltatóként az OTP Bank vett részt, a jogi tanácsadók az AegisLegal és a Kálmán Partners ügyvédi irodák voltak, a rating tanácsadó a Creditmanagement volt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.