OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. február 3., csütörtök 12:19

Hatékonyabb mintavétel, biztonságosabb szennyvíztisztítás
    Budapest, 2022. február 3., csütörtök (OTS) - Automata szennyvíz-mintavevő az üzemeltetés, fejlesztés és környezetvédelem szolgálatában

    A szennyvíz nagy utat tesz meg, amíg a háztartások lefolyóitól ismét a környezetbe jut, immár megtisztított formában, a víz körforgásának részeként.

A Fővárosi Vízművek a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és öt további, az agglomerációban található szennyvíztisztító üzemeltetőjeként folyamatosan keresi azokat a megoldásokat, melyek segítségével biztonságosabbá, hatékonyabbá teheti a szolgáltatási területén élők és a környezet védelme szempontjából egyaránt fontos tisztítási folyamatot. Az agglomerációs települések lélekszámának a pandémia miatt ismét gyorsuló növekedését és a megváltozott munkavégzési szokásoknak, a home office terjedésének a csatornarendszer igénybe vételére gyakorolt hatását a telepek fejlesztésével, kapacitásbővítéssel és a legújabb technológiák alkalmazásával próbálja követni a társaság.

A környezetre gyakorolt hatása miatt kiemelt helyen kezeljük a tisztított szennyvíz minőségének rendszeres ellenőrzését. A telepek biztonságos üzemeltetése érdekében pedig a befolyó szennyvíz összetételének elemzésére fektetünk nagy hangsúlyt. Ez, az előre meghatározott és következetesen végigvitt mintavételi és ellenőrzési tervre épülő tevékenység kap most új lendületet hét, a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen már kipróbált és jól vizsgázott automata szennyvíz-mintavevő berendezés telepítésével. Segítségükkel a tisztítótelepekre befolyó és onnan távozó szennyvíz minőségéről kaphat folyamatos és pontos képet a nap 24 órájában az elemzést végző laboratórium. A tisztítók befogadóképessége és tisztítási hatásfoka ugyanis legalább annyira függ a szennyvíz minőségétől, összetételétől, mint mennyiségétől. Ezért is van kiemelt jelentősége a folyamatos monitorozásnak. Ugyanakkor a napszakokhoz kötött fogyasztói szokásokról kapott részletes információk támpontként szolgálnak az üzemeltetés optimalizálásához, így többek közt az oxigénbevitel intenzitása és a vegyszeradagolás is a mért adatok alapján állítható, illetve módosítható.

Az új berendezéseknek köszönhetően jelentősen nő az üzemeltetés biztonsága és hatékonysága. ami a környezetbe visszajuttatott, tisztított szennyvíz minőségére is hatással van. Emellett a telep terhelésének vizsgálatát szolgáló reprezentatív mintavételnek köszönhetően a fejlesztések is részletes adatsorokra építve, a valós igények figyelembe vételével, pontosabban tervezhetőek.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.