OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. január 26., szerda 12:46

A kórházban szerzett fertőzések leküzdése érdekében a UVD robotok mostantól részét képezik az Ecolab globális fertőzésmegelőzési termékpalettájának
    Odense, Dánia, 2022. január 26., szerda (Business Wire/OTS) - A koronavírus új variánsainak terjedése következtében az UV-C fényt alkalmazó fertőzésmegelőzési megoldások iránti kereslet az előrejelzések szerint 2030-ra eléri a 18,94 milliárd USA dollárt, azaz 2021 és 2030 közt évente 59,7%-kal nő. A kereslet további növekedéséhez hozzájárul a kórházban szerzett fertőzések (Hospital Acquired Infections [HAI]) számának globális szintű emelkedése, amelyek az antibiotikumok elleni rezisztencia miatt még a legegyszerűbb fertőzések esetén is halálos kimenetelűek lehetnek.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220125005148/en/

Az önjáró UV-C fertőtlenítő robotok bizonyultak az egyik olyan megoldásnak, amellyel kiegészíthetők a szokásos tisztítási és fertőtlenítési módszerek a kórházban szerzett fertőzések kiküszöbölése és a COVID-19-pandémia nyomán felmerülő fokozott higiéniai követelményeknek való megfelelés érdekében. A UVD robot egy mobil, teljes mértékben önjáró robot, amely UV-C fényt alkalmaz a vírusok és baktériumok elpusztítására, és így kiegészítő fertőzéskontrollálási és -megelőzési megoldást kínál.

A fertőzésmegelőzési megoldások és szolgáltatások terén globális vezetőnek számító Ecolab célja az egészségügyi rendszerek és kórházak támogatása a betegségkimenetek javításában és klinikai, operatív és pénzügyi érték realizálásának lehetővé tétele egy, az egészségügyi személyzet és a létesítmények higiéniájának biztosítását szolgáló, programalapú megközelítés révén. Az Ecolab által az egészségügyi ügyfeleinek (ideértve kórházakat, fekvő- és járóbeteg-ellátó klinikákat, sürgősségi sebészeti létesítményeket, rehabilitációs klinikákat és egyéb gondozási létesítményeket) kínált fertőzésmegelőzési megoldások globális portfóliójába mostantól már beletartoznak a UVD robotok is.

Per Juul Nielsen, a UVD Robots vezérigazgatója úgy gondolja, hogy az Ecolabbal való együttműködés feltétlenül igazolja a UVD Robots által kifejlesztett önjáró készülék hatékonyságát. "Nagyon örülünk annak, hogy ez az együttműködés kibővítésre került, és előnyeit szerte a világon kiaknázhatják az egészségügyi intézmények" - mondta Per Juul Nielsen, majd hozzátette: "A UVD Robots UV-C fertőtlenítési technológiájával egy műtő körülbelül nyolc-tizenöt perc alatt fertőtleníthető.

"A UVD robot révén kiküszöbölhetők a fertőtlenítő készülékek áthelyezésével járó kihívások és az olyan felületek legtöbbje is hatékonyan fertőtleníthető, amelyek elhelyezkedésük miatt árnyékban vannak, és így a hagyományos fényalapú fertőtlenítő készülékekkel nem fertőtleníthetők - azaz a UVD robot két olyan nehézségre is megoldást kínál, melyek eddig akadályozták az UV-C fény fertőtlenítési célokra való alkalmazását. A UVD robot ugyanakkor a nap 24 órájában, a hét minden napján valós idejű hozzáférést biztosít a fertőtlenítési eljárásokra vonatkozó megfelelőségi és hatásossági adatokhoz" - fejtette ki Claus Risager, a UVD Robots igazgatóságának elnöke és a Blue Ocean Robotics vezérigazgatója.

A UVD Robots a világ egyik vezető kiszolgálórobot-fejlesztő cégcsoportja, a Blue Ocean Robotics leányvállalata. Az Ecolab az embereket és a létfontosságú erőforrásokat védelmező víztisztítási, higiéniai és fertőzésmegelőzési megoldások és szolgáltatások terén vezetőnek számító vállalat.

A sajtóanyagok ide kattintva érhetők el. (https://www.dropbox.com/sh/gs8u56cc2dcieua/AAAMhFDlxmLM_Z55GQLE28aha?dl=0)

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220125005148/en/

Kapcsolat:
Cornelia Hjortsh?j, PR & Marketing Coordinator
Blue Ocean Robotics
+45 93 10 20 56
ch@blue-ocean-robotics.com


Forrás: Blue Ocean Robotics


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.