OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2021. november 29., hétfő 10:01

A National Geographic Daniel Dae Kim és Tony Goldwyn főszereplésével bemutatja: HALÁLZÓNA: ANTRAX
    Budapest, 2021. november 29., hétfő (OTS) - Megtörtént eseményeket feldolgozó hatrészes filmsorozat a 2001-es amerikai lépfenetámadásokról és az elkövető utáni izgalmas hajszáról a 20th Television és a Scott Free Productions alkotóitól. - Az amerikai lépfenetámadások 20. évfordulója alkalmából a National Geographic 2021 decemberében műsorára tűzi a biológiai terrorcselekmény és az azt követő izgalmas nyomozás történetét feldolgozó HALÁLZÓNA: ANTRAX c. filmsorozatot.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211129_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20211129_002.jpg

A hatrészes széria a HALÁLZÓNA című műsor második évada, az első - az ebolával foglalkozó - szezon a csatorna legnézettebb rögzített forgatókönyvű műsorává vált. A főbb szerepekben: Tony Goldwyn és Daniel Dae Kim.
Amint az köztudott, néhány héttel a 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadások után újabb sokkoló bűncselekmény-sorozat rázta meg az amerikai közvéleményt: Egy ismeretlen elkövető lépfenével fertőzött leveleket küldött áldozatainak, akik közül öten meghaltak, 17-en megbetegedtek. A nyomozás során egy valószínűtlen gyanúsított került az FBI látókörébe: egy vakcinakutatással foglalkozó mikrobiológus, aki könnyen hozzáférhetett a világ leghalálosabb kórokozóihoz.

A megtörtént eseményeken alapuló HALÁLZÓNA: ANTRAX két ember, a nyomozó Matthew Ryker (Daniel Dae Kim) és a tudományos kutató Dr. Bruce Ivins (Tony Goldwyn) - eleinte párhuzamosan futó, majd az idő előrehaladtával egyre inkább egymásba fonódó - története. Ryker egy agilis, mikrobiológiára specializálódott FBI-ügynök, aki a karrierjét is kockára téve igyekszik bebizonyítani főnökeinek: bármilyen hihetetlen, néhány héttel szeptember 11. után az USA ismét támadás alatt áll. Ivins ezzel szemben egy briliáns, nagynevű mikrobiológus, az amerikai hadsereg járványügyi kutatóintézetének (USAMRIID) tudósa, aki a munkakörénél fogva szintén részesévé válik a halálos antrax-küldeményekkel kapcsolatos nyomozásnak - és aki, bár eleinte szorosan együttműködik az FBI-jal, fokozódó instabilitásával és paranoiájával mind jobban magára vonja a hatóságok figyelmét.

A sorozat fontosabb szereplői közül kiemelendő még Dani Toretti különleges FBI-ügynök (Dawn Olivieri), aki az elsők között kezd vizsgálódni a Capitol Hillt ért antraxtámadás után. Az újonc nyomozó, Chris Moore (Ian Colletti), aki szívesen dolgozik és tanulja a szakmát egy tapasztalt ügynök szárnyai alatt. Ed Copak magas rangú FBI-vezető (Dylan Baker), aki átérzi, hogy a szeptember 11-e által megsebzett Amerikában mekkora felelősség hárul rá és szervezetére az elkövető felkutatása terén. Eric Sykes különleges FBI-ügynök (Morgan Kelly), aki előszeretettel gúnyolja Rykert az állítólagos "biológiai fegyverek" utáni megrögzött nyomozása miatt. Sheila Willis gyógyszeripari lobbista (Denyce Lawton), aki gyökeresen átértékeli prioritásait szeptember 11-e után. Dr. Simon Kurz mikrobiológus, Ivins kutatótársa (Carlos Gonzalez-Vio), akit nagyon mélyen érint, hogy a nyomok a munkahelyükre, az USAMRIID laboratóriumaiba vezetnek. Rudy Giuliani, New York polgármestere (Enrico Colantoni), aki az emberek bátor védelmezőjeként tűnik fel a szeptember 11-i támadásokat követően. Valamint, Tom Brokaw újságíró, az NBC elismert műsorvezetője (Harry Hamlin), aki a józanság és mértéktartás hangjának számít a 9/11 utáni felkavarodott, érzelmektől és indulatoktól túlfűtött Amerikában.

A sorozatot a 20th Television és a Scott Free Productions készítette, executive producerek Kelly Souders, Brian Peterson, Ridley Scott, David W. Zucker, Jordan Sheehan, Lynda Obst és Daniel Percival.

A sorozat premierje- dupla rész egy este: 2021. december 3-án, pénteken 21.00-kor és 22:00 kor látható a National Geographic csatornán. A többi epizódot szintén pénteként lehet megnézni a csatornán.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=y1Oaxp4I4sQ
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.