OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. november 3., szerda 13:35

IRMÁK Nonprofit Kft. - Csobánkai Kraxner Alajos Speciális Foglalkoztató Otthon és intézményeinek kiváltása az EFOP-2.2.2-17-2017-0001 kódszámú pályázat keretein belül
    Albertirsa, 2021. november 3., szerda (OTS) - Az IRMÁK Nonprofit Kft a csobánkai Kraxner Alajos Speciális Otthon fenntartójaként elkötelezett a fogyatékos emberek magas színvonalú, személyre szabott és normalizált ellátásában. A kormányzati szándékkal és a szociális intézményrendszer átalakításáról szóló stratégiával összhangban pályázatot nyújtottuk be a csobánkai bentlakásos intézmény teljes körű, 125 főt érintő kitagolására. Az Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése - intézményi férőhely kiváltás c. felhívásra benyújtott, EFOP-2.2.2-17-2017-00001 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmünket az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1.388.836.233 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, a támogatási intenzitás 100 %. A pályázati időszak: 2017.01.26.-2021.12.31. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

    
Az IRMÁK Nonprofit Kft. Esztergomi Szociális Szolgáltatási Központja szolgáltatásait az esztergomi és kesztölci TL-házak teljes klienskörére (125 fő) alapozva terveztük kialakítani egy nagyméretű telken, melyen többszintes, funkcionálisan és helyrajzilag elkülönülő ingatlanok épültek.

Fenti pályázati forrásból 11 helyszínen hoztunk létre 8- 12 fő részére épített támogatott lakhatásokat, illetve a szolgáltatás szervezésének, így a nappali ellátásnak, fejlesztő foglalkoztatásnak, házi segítségnyújtásnak, jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak, támogató szolgáltatásnak helyet adó ún. szolgáltatási központot.

Újépítésű ingatlanjaink igazodnak a település arculatához, és amellett, hogy esztétikailag is élményt nyújtanak, funkciójukat tekintve úgy kerültek kialakításra, hogy azok a későbbiekben ott lakó fogyatékos személyek számára a mindennapok során megfelelő otthont nyújtsanak.
2020. március 1. napjától kezdődően a KEM KH nyilvántartásba vette intézményünket, és megkezdtük szolgáltatásunk nyújtását 2020. július 15.én.
2021. december 31-ig a 125 fő az újonnan megépített támogatott lakhatásinkba költöznek, összesen 11 házba, melyből nyolc Esztergomban, három Kesztölcön van.

A beruházásnak köszönhetően az Irmák Nonprofit Kft. több, mint 70 szociális szakmai munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak biztosít majd munkalehetőséget, ezen felül terveink szerint 10 fő fog munkát végezni saját konyhánkon és mosodánkon, és akkreditált munkáltatóként 60 megváltozott munkaképességű személynek kínálunk munkát.

A projektről bővebb információt a www.irmak.hu oldalon olvashatnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.