OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. október 26., kedd 11:39

Az EIG megállapodást írt alá az APLNG 10%-os tulajdonrészének 1,592 milliárd USA dollárért való megvásárlásáról (1. rész)
    Washington, 2021. október 26., kedd (Business Wire/OTS) - Egy integrált LNG projekt tulajdonrészének eddigi legjelentősebb, szponzor általi felvásárlása - A globális energiaszektor egyik vezető intézményi befektetője és az infrastrukturális projektekkel foglalkozó befektetők közt is vezetőnek számító EIG ma bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött az Australia Pacific LNG Pty Limited (a továbbiakban "APLNG" vagy a "Projekt") 10%-os tulajdonrészének az Origin Energy Limitedtől (a továbbiakban "Origin") 1,592 milliárd USA dolláros tőkeáron. való megvásárlásáról.

    Ez az innovatív ügylet az első olyan felvásárlás, amelynek keretében egy működő, integrált cseppfolyósítottföldgáz-kitermelési (Liquified Natural Gas [LNG]) projektet vásárol meg egy magántőke-befektető.

Információk az eszközökről és stratégiai megfontolások

Az APLNG egy működő, cseppfolyósítottföldgáz-előállítást végző létesítménnyel rendelkező, az Ausztrália keleti tengerpartján folyó projektek közt a cseppfolyósítottföldgáz-előállítási kapacitást tekintve az egyik legjelentősebbnek számító, ún. "Tier 1" (elsődleges), integrált LNG projekt, amely Ázsia, valamint az ausztrál piac egyik fő LNG beszállítója. A Gladstone-ban, Queensland államban megvalósításra kerülő Projekt a gazdag lelőhelynek számító Surat- és Bowen-medencében a legnagyobb területet lefedő létesítmény, amely indulása óta minden évben előállította a 9,0 Mt névleges éves kapacitásának megfelelő gázmennyiséget, hosszú távú tartalékokat biztosítva az ország számára. A Project globális szinten is igen versenyképes megtérülési költséget ért el, és minden feltétel adott számára ahhoz, hogy teljesíteni tudja az ázsiai és csendes-óceáni régió növekvő LNG-igényeit.

A Projekt, amelynek működtetői az elsősorban feldolgozási és kereskedelmi (ún. "downstream") tevékenységet végző ConocoPhillips és a kitermelési (ún. "upstream") tevékenységre szakosodott Origin Energy, hosszú távú LNG-szerződésekkel rendelkezik két "befektetésre ajánlott" minősítésű vállalattal, a Sinopec-kel és a Kansai Electric-kel.

Az elmúlt tizenöt évben az EIG kilenc különböző LNG projektbe fektetett be hat országban, és ez a mostani tulajdonrész-vásárlás a legutóbbi lépés a magas minőségi színvonalat képviselő LNG-eszközökbe való befektetési stratégiája megvalósításához vezető úton. A felvásárlás ugyanakkor erősíti az EIG befektetések révén való jelenlétét Ausztráliában és platformot biztosít a vállalatnak a globális LNG piacon való részesedésének jövőbeli növeléséhez.

R. Blair Thomas, az EIG elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Ez egy úttörő tranzakció, amely igazolja, hogy feltétlenül hiszünk az eszköz értékében, partnereink hozzáértésében, valamint abban, hogy az LNG kritikus szerepet fog betölteni az energiaipar átalakulásában. Az ügylet nyomán tovább bővülnek az EIG globális LNG-piaci tapasztalatai, és a tranzakció hozzájárul ahhoz, hogy vonzó mértékű, állandó cash flow-t biztosíthassunk befektetőink számára."

Az ügylet főbb feltételei

A tranzakció eredményeként az EIG jogot nyer egy tag jelölésére az APLNG igazgatótanácsába, valamint megilletik a szokásos részvényesi jogok és védelem.

Az ügylet elnyerte Ausztrália külföldi befektetéseket ellenőrző szervezete, a Foreign Investment Review Board jóváhagyását, és zárására a ConocoPhillips és a Sinopec által az elővásárlási jogukról való lemondás megadása, illetve egyéb szokásos zárási feltételek teljesülése függvényében kerül sor.

A tranzakció során az EIG-t a Morgan Stanley látta el pénzügyi tanácsokkal, jogi tanácsadói pedig az Allens Linklaters és a Latham & Watkins voltak. (folyt.)



2021. október 26., kedd 11:41

Az EIG megállapodást írt alá az APLNG 10%-os tulajdonrészének 1,592 milliárd USA dollárért való megvásárlásáról (2. rész)
    Washington, 2021. október 26., kedd (Business Wire/OTS) -

    
Amit az EIG-ről tudni kell…

Az EIG a globális energia és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2021. június 30-i adatok szerint 22,5 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 39 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 38 országban több mint 38,0 milliárd USA dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított több mint 373 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és magánvagyon-kezelő alapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára a www.eigpartners.com internetes címen.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211024005041/en/

Kapcsolat:
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com


Forrás: EIG


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.