OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. augusztus 11., szerda 14:40

Elon Musk IT cége, az OpenAI mesterséges intelligenciája segíti a magyar lakásvásárlókat
    Budapest, 2021. augusztus 11., szerda (OTS) - A Tesla és SpaceX alapító Elon Musk IT cége, az OpenAI hozta létre a ma legfejlettebbnek tartott mesterséges intelligenciát, a GPT3-at, melyhez csak fokozatosan, korlátozott számban ad hozzáférést a világ fejlesztő cégeinek. Ehhez a technológiához kapott most Magyarországon elsők között hozzáférést a Realmonitor Kft., amely az ingatlanvásárló családoknak segít megtalálni a legjobb ajánlatot a kiszemelt ingatlanra.

        A mesterséges intelligencia az élet egyre több területén ver gyökeret, mára a legtöbb szolgáltatás alapvető elemévé vált. Ez a motorja a technológiai óriások személyre szabott szolgáltatásainak, a Google kereséseknek, a Netflix esti filmajánlóinak, mesterséges intelligencia segíti az autók hatékony üzemanyag fogyasztását, de ma már a kutatókat is ez segíti az új gyógyszerek létrehozásában.

Az egyes mesterséges intelligenciák "fejlettségét" a tanítása során használt paraméterek számával jellemezik. Minél több tanítható paramétere van egy mesterséges intelligenciának, annál "okosabb". A technológiai fejlődéssel párhuzamosan a tanítható paraméterek száma is rohamosan nőtt, a kezdeti pár tucat, majd pár ezer paraméterről egészen az elmúlt években létrehozott 150 millió paraméterrel rendelkező mesterséges intelligenciáig. Ezen a ponton a mesterséges intelligencia már könnyedén legyőzi az embert sakkban, go-ban, pókerben, ügyesebb a tévés vetélkedőkben és sok esetben jobban diagnosztizálja a betegeket, mint a hús-vér szakorvosok. Innen ugrott még egy nagyságrendet Elon Musk cége, az OpenAI, amely létrehozta az eddigi legfejlettebb mesterséges intelligenciát, a GPT3-at, nem kevesebb mint 175 milliárd! paraméterrel. Ez a mesterséges intelligencia már magától képes az emberével megegyező színvonalú cikkek megírására, emberi szintű párbeszédre, anyanyelvi szintű fordításra, és számos, még az alkotóik által sem ismert képességre.

Éppen a nem ismert képességei és ismeretlen veszélyes felhasználási formák okán a GPT3-hoz csak fokozatosan és korlátozott számban engednek hozzáférést a technológiai cégeknek. Ehhez a mesterséges intelligenciához kapott Magyarországon elsők között hozzáférést a Realmonitor Kft., az arminimum.hu (https://www.arminimum.hu/) üzemeltetője, hogy segítsék a lakásvásárló családokat az ingatlankeresés során. A GPT3 segítségével a lakáskeresők egyszerre láthatják egy konkrét ingatlan összes fellelhető hirdetését még akkor is, ha az egyes hirdetésekben más képekkel, más paraméterekkel, sőt a legtöbb esetben jelentős árkülönbséggel szerepel ugyanaz az ingatlan.

Hogy ennek mekkora jelentősége van, azt jól mutatja, hogy a magyar ingatlanpiacon 23 százalék a "káoszindex", azaz az online ingatlanhirdetések 23 százalékára igaz, hogy ugyanaz az ingatlan fellelhető valahol máshol is, lényegesen alacsonyabb áron. Az Árminimum felmérése szerint a több hirdetésben is szereplő eladó ingatlanokra vonatkozó átlagos árkülönbség 4 millió forint, míg a kiadó ingatlanok esetében átlagosan havonta 37000 forinttal fizet kevesebbet ugyanazért az ingatlanért az alaposabban tájékozódó bérlő.

"Az arminimum.hu (https://www.arminimum.hu/) egy böngészőbe (Chrome, Firefox) épülő alkalmazás, amely automatikusan működésbe lép amikor egy ingatlanoldalon megnyitunk egy ingatlanhirdetést. A mesterséges intelligencia segítségével az alkalmazás azonnal megkeresi és megtalálja a weben az adott ingatlanra vonatkozó többi hirdetést, és ahonnan csak lehet - azaz jogszabály nem tiltja - összegyűjti, rendezi és egy csokorban listázza a róla készült képeket és leírásokat, megmutatva a legjobb ajánlatot is." - magyarázza Faragó Péter, az alkalmazást fejlesztő Realmonitor Kft. igazgatója.

Elérhetőségek:
Realmonitor Kft. kommunikációs referens: Barta Andrea 36.30.730.6699
Realmonitor Kft. ügyvezető igazgató: Faragó Péter, 36.20.565.8692
    
    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.