OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. október 18. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. június 18., péntek 11:30

Bővül a Kaáli Autó-Motor Múzeum
    Orosháza, 2021. június 18., péntek (OTS) - A közismert dörgicsei kiállítás után orosházi telephellyel bővül Kaáli Géza professzor jármű múzeuma. A vadonatúj 200 négyzetméteres kiállító teremben 30 csillogó villogó veterán jármű tündököl.

    Olyan ritkaságok kerülnek kiállításra, melyek kizárólag itt tekinthetők meg Magyarországon. Legnagyobb ritkaságoknak a közel 100 éves négyhengeres motorbiciklik (Cleveland, Henderson, FN, Zündapp K 800) számítanak. Érdekesség még a gyűjteményben az a T1-s Pannonia, amelyet Kaáli professzor egyetemista korában vezetett Orosházán. Az ország legidősebb 1906-ban gyártott hintószerű Peugeot egyhengeres, nyolc lóerős gépkocsija is kiállításra kerül.

A kiállított járművek nagy részét orosházi kézművesek újították fel, akik tulajdonosi szemlélettel továbbra is gondozzák. A múzeumot a helyi Oldtimer Club tagjai üzemeltetik, Zilahi Zoltán elnök vezetésével.

A múzeumot Kaáli professzor nyitja meg 2021. június 19-én ünnepélyes keretek között az érdeklődő nagyközönség számára. A múzeum kulturális értékét hangsúlyozza Zalai Mihály a Békés megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Dávid Zoltán Orosháza polgármestere.

További információ:
Kaáli Géza professzor
30 251 1360
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.