OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. május 6., csütörtök 09:06

A Magyar Nemzeti Múzeum folyamatosan nyitja meg kiállítóhelyeit
    Budapest, 2021. május 6., csütörtök (OTS) - A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) országos intézményi hálózatának tagintézményei május elseje óta egymás után nyílnak meg a járványügyi szabályok betartása mellett.  A budapesti főépület, a Magyar Nemzeti Múzeum 2021. május 11-től várja az érdeklődőket, és ekkor indítja a "Múlt nagyjai - jelen hősei" című kampányát az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak rekreációját szolgáló kedvezményrendszerrel.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210506_001.jpg

A látogatók már hétvégén birtokba vehették az MNM Mátyás Király Múzeumát, amely 2020.05.01-jén nyitotta meg kapuit. A nemesvámosi Villa Romana Baláca Kiállítóhely 2021.05.04-től fogadja a közönséget: a Park, a Romkert, a Kőtár egy része és a Fogadóépület újra megtekinthető egyének és családosok számára is, korlátozott létszám mellett. Az MNM Esztergomi Vármúzeuma és a közeli Babits Mihály Emlékház május 7-től nyit ki, és pünkösdhétfőn is hívogatja az érdeklődőket. A Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Kiállítóhelye 2021. május 8-ától lesz újra látogatható a járványügyi szabályok betartása mellett, de egyelőre turistabuszokat nem fogadhatnak a parkolójukban.

A Magyar Nemzeti Múzeum sárospataki Rákóczi Múzeuma, a nyírbátori Báthori István Múzeuma és a vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjteménye 2021. május 8-án 10 órakor nyit. Az MNM Rákóczi Múzeumában a Vörös-toronyba induló csoportlétszám 20 fő, kivételt jelentenek az együtt érkező, nagyobb létszámú csoportok. A múzeumpedagógiai foglalkozás előzetes regisztrációhoz kötött.

Május 8-án, szombaton nyit ki a balassagyarmati Palóc Ház, a közeli Palóc Múzeum viszont csak május 11-e, keddtől lesz látogatható. Ezen a napon nyit ki Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum főépülete, ahol tárlatvezetéseket és múzeumpedagógiai foglalkozásokat is igényelhetnek a látogatók, előzetes regisztráció útján. A kiállítások megtekintése 2 órás idősávokban zajlik majd. Az épületben egyszerre 250 fő tartózkodhat, ezért a múzeum előzetes, online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat. A Nemzeti Múzeum ekkor indítja el a "Múlt nagyjai - jelen hősei" című kampányát, amellyel köszönetet mond az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak. A koronavírushoz kapcsolódó első korlátozások kétéves évfordulójáig, 2022. március 11-ig, előzetes regisztráció után, a hét meghatározott napjain ingyenesen fogadja a múlt nagyjait bemutató történeti kiállításaiban a jelenkor hőseit, és egyúttal arra kéri majd a közönséget, hogy az erre létrehozott felületeken mondják el történeteiket, köszönjék meg a mindannyiunkért folytatott önfeláldozó munkát.

A "Múlt nagyjai - jelen hősei" kampányhoz ugyancsak kapcsolódó Semmelweis Orvostörténeti Múzeum szintén május 11-től várja a látogatókat, az állandó kiállítása mellett az Oktatatás, hagyomány, innováció - A Semmelweis Egyetem 250 éve című időszaki tárlattal, emellett folytatódik az ősszel elindult Várószoba kortárs művészeti projekt. Az Arany Sas Patikamúzeum május 13-án nyílik, ezt követően csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható.

Ugyancsak 2021. május 13-ától tárja ki kapuit Sárazsadányban az MNM Rákóczi Múzeumának Néprajzi Kiállítása. A folyamatot a Pilisszentléken található Szlovák Tájház zárja, amely május 15-től, szombattól fogadja a kirándulókat.

A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai, kérnek mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek a járványügyi szabályokbetartására és az egyes intézmények speciális kéréseire, amelyet lentebb, intézményi bontásban is olvashatnak.
Az Intézmény minden dolgozója élménygazdag szórakozást kíván a visszatérő látogatóknak!

További információ:
https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/magyar-nemzeti-muzeum-folyamatosan-nyitja-meg-kiallitohelyeit
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.