OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. április 11. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. március 1., hétfő 16:00

Kaposvári startup digitális egészségügyi alkalmazása nyert az Egyesült Királyságban
    Budapest, 2021. március 1., hétfő (OTS) - A brit kormány és néhány nagyvállalat támogatásával rendezett Tech Rocketship Awards Europe startupversenyen a magyar ALSAD Medical kategóriagyőztesként végzett a Tech for Health and Wellbeing (Technológia az egészségért és jó közérzetért) kategóriában.

    A versenyre az európai országokból, valamint Izraelből több, mint 650-en neveztek. Összesen 24-en kerültek az elődöntőbe (kategóriánként hárman) ahol a zsűri kiválasztotta a 8 nyertest, akik a brit piaci terjeszkedésükhöz kapnak támogatást a Department of International Trade-től (a brit Külkereskedelmi Minisztérium).  A nyertesek a szeptemberi London TechWeek-en is részt vesznek.  
Az ALSAD Medical Magyarországon is elérhető szoftvere (www.vesebetegdieta.hu | www.diabeteszdieta.hu | www.dietaajanlas.hu ) a krónikus betegeket (krónikus vesebetegség, 2-es típusú cukorbetegség) segíti, illetve azokat (elhízottak, helytelen életmódot folytatók), akiknél nagy valószínűséggel alakulhat ki cukor-vagy vesebetegség. Az alkalmazás a napi egészségmenedzsmentet segíti: az étrend beállítása, tervezése és naplózása, az egészségi állapot és aktivitás követése okoseszközökkel. A felhasználó az állapotához illeszkedő, egyéni tájékoztatásban is részesül, kapcsolatba léphet dietetikussal, orvossal. Mivel a probléma tömegeket érint, szükség van népegészségügyi szintű, digitálisan támogatott megoldásra, amit a brit startupverseny zsűrijének döntése is megerősített.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.