OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. április 11. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2020. december 29., kedd 09:00

Kaáli professzor újévi fogadalma
    Budapest, 2020. december 29., kedd (OTS) - Több, mint fél évszázada annak, hogy kezdő orvosként 1969-ben az Egyesült Államokba disszidáltam. Richard Nixon fogadott be országába. A januárban beiktatásra kerülő Joe Biden lesz a tizedik elnököm.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201229_001.jpg

Azóta nagyon sok víz folyt le a Dunán és a Hudson folyón. Az Egyesült Államokban - személyes tapasztalataim alapján elmondhatom - az orvosok végig jóleső társadalmi megbecsülésben részesültek. A magamfajta, korombéli kollegák pedig elégedetten élvezik a nyugdíjas éveket.

Annak a Magyarországnak, amit én ötven éve hagytam itt, már se híre, se hamva. A rendszerváltás óta nem telt el ötven év, így az összehasonlítás még nem időszerű. Annyi azért körvonalazódik, hogy a nyugdíjas orvosok élete hazánkban egyenlőre még nem igazán irigylésre méltó.

Megöregedni sehol sem jó a világon. Jól ismerem mind a két országot és hetvenhét évesen sajnos az öregedést is. De úgy tűnik azonban, hogy a nyugdíjas évek is tartogatnak még meglepetéseket. Joe Biden hetvennyolc éves korában bevállalta, hogy a szabad világ vezetője lesz amerikai elnökként. Hogy ez mekkora feladatot jelent és milyen mérhetetlen energia befektetéssel jár, azt egy hétköznapi ember el sem tudja képzelni. Mi, nyolcvan felé közeledő amerikai és magyar nyugdíjasok tekintsük példaképünknek Joe Bident. Ne a politikai hovatartozása miatt, hanem azért, mert a mi korosztályunkat képviseli. Hasson ő lelkesítőleg ránk is, hogy ne az ízületeinkre panaszkodva ébredjünk, hanem energikusan, pezsgő adrenalinnal fogjunk hozzá a napi feladatok megoldásához és az egyre rövidülő, de mégis ígéretes jövő építéséhez. Ha Joe Biden ezt meg tudja csinálni, miért ne tudnánk mi is. Legyen ez a mi generációnk újévi fogadalma!

Dr. Kaáli Nagy Géza
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.