OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. január 22. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. november 30., hétfő 09:30

Pontfelhő kezelés innováció a Geomensura Kft.-nél
    Budapest, 2020. november 30., hétfő (OTS) - 2020 november végén zárul az NKFI Alap 35.622.395 Ft-os támogatását elnyert "Optimális pontfelhőkezelés innováció a Geomensura Kft.-nél" elnevezésű kétéves K+F projekt, amelynek keretében a Geomensura Kft. szakemberei pontfelhők kezelését támogató eljárásokat fejlesztettek ki.

    A pontfelhők olyan térbeli pontokat tartalmazó adatfájlok, melyeket földi vagy légi 3D-s szkennerek segítségével generálnak, a szkennelt objektumok felületén illetve azok környezetében levő pontokat tartalmazzák.

A project célja ezeknek a tipikusan igen nagy méretű adatfájloknak a kezelését lehetővé tévő algoritmusok kifejlesztése, melyek segítségével használatuk jóval egyszerűbb lesz a ma elterjedt személyi számítógépeken. Az optimalizálás jelentős mértékben támaszkodik a ma már minden legalább középkategóriájú PC-ben meglevő párhuzamosítási lehetőségekre. A pontfelhők mérete csökkenthető a nem releváns pontok kiszűrésével, ami szintén a feldolgozás sebességére van jótékony hatással. A jövőben így a terep és létesítmények felmérése újabb lehetőséggel bővül.

A projekt keretében kidolgozott eljárások bekerülnek a cég saját fejlesztésű építőmérnöki tervező szoftverébe, a Mensurába - javítva annak versenyképességét és piaci pozícióját -, de külön is hozzáférhetőek lesznek.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.