OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. október 1. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. május 29., péntek 15:30

Gyors reagálás és társadalmi összefogás valósult meg a koronavírus-járvány magyarországi kezelésében
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OTS) - A koronavírussal szembeni védekezés első szakaszának legfontosabb elemeit foglalta össze a szociális intézményeket illetően Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára május 21-én az OrientPress Hírügynökség pódiumbeszélgetésén.

    Az államtitkár egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy az Emmi időben kiadta a szakmai protokollokat, eljárásokat, a tisztifőorvos asszony pedig időben meghozta azokat a határozatokat, amelyekkel az intézményeket izolálni lehetett. A vírusveszély nem szűnt meg, a szociális területnek pedig speciális jellemzői vannak. A kijárási korlátozások enyhültek ugyan, és sok tekintetben szabadabb a mozgás, az idősotthonokban azonban a legveszélyeztetettebb emberek élnek, ráadásul zárt közösségekben, így az elővigyázatosság hatványozottan fontos esetükben. A továbbra is fennmaradó intézkedések tehát az ő védelmüket szolgálják, miközben igazodni is kívánnak a járványgörbe mutatta helyzethez - tette hozzá.

Fülöp Attila a gyermekotthonok helyzetével kapcsolatban elmondta, esetükben enyhítés történt, a gyermekotthonokban élők már elhagyhatják az otthon területét, illetve a látogatási tilalmat is feloldották, a fogyatékosotthonokban élők pedig intézményi szervezett körülmények között hagyhatják el az otthont. Az államtitkár kiemelte: hazánkban a járvány harmadik hónapjában kijelenthető, hogy első körben a fertőzés elkerülte a gyermekotthonokat, a lakók egészségének megóvása azonban természetesen továbbra is prioritás.

Az államtitkár a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett örökbefogadási folyamattal kapcsolatban jelezte: mostanra az is újraindult. Mint felidézte, jelenleg 23 ezer olyan gyermek van, akiket fejlődésük és biztonságuk érdekében ki kellett emelni a vérszerinti családjukból. Ezek a gyerekek vagy intézménybe kerülnek, vagy nevelőszülői családhoz - mondta -, s ma mintegy 15 ezer gyerek él nevelőszülőknél. A családközpontú gyermekvédelem állami prioritás - húzta alá, hozzátéve, hogy az a cél, hogy a lehető legtöbb gyermek kerüljön nevelőszülőkhöz az intézmények helyett.

Fülöp Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy az új koronavírus-járvány kapcsán láthatóvá vált: a helyi összefogás és a mások segítése mozgósította az embereket, miközben tudatosult az is, hogy az állam nem egy távoli intézmény, hanem mind a kormánynak, az intézményeknek, a magáncégeknek, az állampolgároknak és szervezeteknek, közösségének szerepe van, mindenkinek megvan a maga feladata és a maga felelőssége. Ez a társadalmi összefogás - például az önkéntes maszkvarrás, az adományok, a felajánlások - megmutatja, hogy a magyarok érzik: összetartozunk, egy közösség vagyunk és a vészhelyzeteket csak együtt tudjuk sikeresen átvészelni.

Bővebben:

https://www.orientpress.hu/cikk/2020-05-26_gyors-reagalas-es-tarsadalmi-osszefogas-magyarorszagon

Televíziós adás:

https://radioorient.hu/adasok/2020-05-26_szocialis_szimpozium_rovidvideo

Rádiós adás:

https://radioorient.hu/adasok/2020-05-29_szocialis_szimpozium_osszefoglalo
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.