OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. március 9., hétfő 12:00

Az ACI nyilvánosságra hozta a világon a legjobb fogyasztói élményt nyújtó repülőterek listáját
    Montreal, 2020. március 9., hétfő (Business Wire/OTS) - A Repülőterek Nemzetközi Tanácsának globális szervezete, az Airports Council International [ACI] World ma nyilvánosságra hozta azoknak a repülőtereknek a listáját, amelyek elnyerték a szervezet által a világon a legmagasabb szintű fogyasztói élményt nyújtó reptereknek odaítélt, nagy presztízsű repülőtéri szolgáltatásminőségi díjakat, az Airport Service Quality Awards-ot.

    Idén 140 díjat adtak ki 84 repülőtérnek. Az összes nyertes repülőteret tartalmazó listáért kérjük, kattintson ide. https://aci.aero/customer-experience-asq/asq-awards-and-recognition/asq-awards/current-winner-2019/

A díjazottak közt minden évben szereplő Peking Főváros Nemzetközi Repülőtér, Szingapúr-Changi Repülőtér, Toronto Pearson Nemzetközi Repülőtér, Roma-Fiumicino Nemzetközi Repülőtér, a Mumbaiban működő Chhatrapati Shivaji Nemzetközi Repülőtér, Delhi Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtere, a Sanghaj-Putungi Nemzetközi Repülőtér és a Seremetyjevói Nemzetközi Repülőtér mellé a listára idén számos régióból kerültek fel első alkalommal díjazott repülőterek.

A díjat először elnyerő légikikötők közt szerepeltek a következők: Kotoka Nemzetközi Repülőtér (Accra, Ghana), az indiai, mangalore-i Mangalore Repülőtér, a Supadio Repülőtér (Pontianak, Indonézia), az Aalesund Repülőtér (Alesund, Norvégia), az El Hierro Repülőtér (Valverde, Spanyolország), a Melilla Repülőtér (Melilla, Spanyolország), a San Sebastián Repülőtér (San Sebastien, Spanyolország), a Bodo Repülőtér (Bodo, Norvégia), az Izmir Adnan Menderes Nemzetközi Repülőtér (Izmir, Törökország), a Koppenhágai Repülőtér (Koppenhága, Dánia), az Ecologicos de Galapagos S.A. Ecogal Repülőtér (Galapagos, Ecuador), a Capital Region Nemzetközi Repülőtér (Lansing, Egyesült Királyság), a Stockholm-Bromma Repülőtér (Stockholm, Svédország) és a St John's Nemzetközi Repülőtér (St. John's, Kanada).

"A repülőtéri szolgáltatásminőségi (ASQ) díjak a legjobb fogyasztói élményt nyújtó repülőterek erőfeszítéseit ismerik el, és a legmagasabb szintű kitüntetést jelentik a reptérüzemeltetők számára szerte a világon" - magyarázta az ACI World főigazgatója, Angela Gittens.

"A díjakat idén szerte a világon igen eltérő repterek kapták meg, amely ékes bizonyítéka annak, hogy a kivételes fogyasztói élmény biztosítása iránti elkötelezettség nem csak egyes szolgáltatókra, hanem az iparág egészére jellemző.

"A jobb fogyasztói élmény biztosítása igen fontos üzleti stratégiai eszköz ebben az egyre élesedő versennyel jellemzett ágazatban. Az ACI reptériszolgáltatásminőség-értékelése, az ASQ az egyetlen globális program, amely objektív minőségi mutatók alapján történő elemzést és összemérési, viszonyítási alapot (ún. "benchmarkot") biztosít a repülőterek számára azzal a céllal, hogy támogassa a légikikötőket teljesítményük folyamatos javításában."

"Nagy örömünkre szolgált, hogy a méret és a régióbeli elhelyezkedés szerinti rangsorolásban a 'Legjobb repülőtér' kategória (Best airport by size and region) (évente kevesebb mint kétmillió fős utasforgalmat bonyolító európai repülőtér) öt nyertese közül mindegyik először szerepel az ASQ-díjazottak között."

Az Airport Service Quality program a repülőtéri utaselégedettséget mérő és standardizáló programok közt a világon az egyik legelismertebb program. 2019-ben a világ 8,8 milliárd légiutasának több mint a fele vett igénybe ASQ felmérésekben részt vevő repülőteret.

A nyertes repülőterek képviselői a díjakat az ASQ díjátadó ünnepségen (ASQ Awards Ceremony) vehetik át, amelyre az ACI szeptemberben, Lengyelországban, Krakkóban megrendezésre kerülő, harmadik Fogyasztói élmény globális csúcstalálkozó (Customer Experience Global Summit) keretében kerül sor.

Kapcsolat:
Bojana Jeremic
Manager, External Relations
E-mail: mediarelations@aci.aero

Forrás: Airports Council International

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.