OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2020. február 18., kedd 11:16

Ipari robotba integrált fogaskerékszivattyúval ellátott ömledékragasztó rendszer kifejlesztése az IASG Kft-nél
    Pécel, 2020. február 18., kedd (OTS) - KFI_16-1-2017-0392 - Az I.A.S.G. Kft. "Ipari robotba integrált fogaskerék szivattyúval ellátott ömledékragasztó rendszer kifejlesztése." címen pályázatot nyújtott be a VÁLLALATI KFI_16 kódszámú kiírásra. A K+F tevékenység megvalósításából álló projekt összköltsége 137.073.864 Ft, melynek megvalósítását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 82.378.164 Ft-tal támogatja hazai forrásból.

    

     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200218_001.jpg

A 24 hónapos projekt során megvalósítottuk a kitűzött fejlesztésünk célját, amely egy olyan ragasztórendszer, ami rugalmasan tudja követni a vevők különböző ragasztási elvárásait (pont, csík, szórás) úgy, hogy a folyamat során is magas maradjon a rendszer rugalmassága. Ezért választottuk a rendszer alapjául az iparban már általánossá vált hattengelyes robot alkalmazását.

A projekt során a következő termékeket fejlesztettük ki:

- X-Gear: ipari robotba integrált fogaskerék-szivattyús ragasztó rendszer és hozzá tartozó KUKA szoftvercsomag
·         plug and play csomag KUKA C4 vezérlőszekrényekhez;
·         intuitív szoftver;
·         szabadon csatlakoztatható szórófej, csík-pont adagolófej az ITW Dynatec termékpalettájáról
 - I-Flaw: automatikus áramlásmérő ellenőrző rendszer hotmelt berendezésekhez
·         ragasztóanyag kalibráció;
·         Ethernet IP, Profinet csatlakozás az alapberendezéshez;
·         automatikus ragasztómennyiség szabályozás;
·       termékenkénti ragasztómennyiség dokumentáció;
·       folyamatképesség Cpk mérése, meghatározása

A projekt során kifejlesztett rendszerek több ágazatban is felhasználhatók, így hatása nem kötődik egy-egy ágazathoz, hanem nemzetgazdasági szinten értelmezhető. A projekt eredményének hasznosulását tovább tágítja, hogy a rendszer jövőbeli továbbfejlesztése még több anyagtípus felhordását teszi lehetővé, ami tovább erősíti a nemzetgazdasági hatást.

www.iasg.hu

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.