OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. augusztus 11. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 30., csütörtök 09:53

Új ipari előleválasztó prototípus kifejlesztése az Expand Air Kft.-nél
    Budapest, 2020. január 30., csütörtök (OTS) - "Ipari előleválasztó berendezés prototípusának kifejlesztése" című projekt keretében 33,62 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesítette az Expand Air Kft-t az Európai Unió és Magyarország Kormánya. A támogatás célja egy újfajta, alacsony üzemeltetési költségű, de jó hatásfokkal üzemelő ipari leválasztókamra prototípusának kifejlesztése volt.

    A projekt keretében egy újfajta, alacsony üzemeltetési költségű, jó leválasztási hatásfokkal üzemelő ipari leválasztókamra prototípusának kifejlesztése történt meg. A berendezés első szűrőfokozata egy előleválasztó elem, mely olyan hajlítási technológiával került kialakításra, mely lehetővé teszi a költséghatékony sorozatgyártást. A tervek szerint alkalmazási területe főként a forgácsolásnál keletkező emulzió és olajköd leválasztása, illetve nagykonyhai rendszereknél a -bizonyos feltételekkel- zsíros gőz eltávolítására is alkalmas. Ennek eredményeként a nagykonyhai rendszerek is alkalmassá válhatnak a hulladékhő hasznosítására, jelentősen csökkentve ezáltal a működési költségeket. A berendezés hozzájárul a megfelelő munkahelyi levegőminőség biztosításához.

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 33,62 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá az 56,06 millió forint összköltségű projekthez.

A projekt megvalósítására 2018.04.01. - 2019.12.31. között került sor, ezen időszak alatt öt szakember végezte a prototípus kifejlesztését. A termék piacra vitelét 2020-tól kezdi meg az Expand Air Kft.

A GINOP-2.1.7-15-2016-00335 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg.

További információ: http://expandair.hu/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.