OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. február 28. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 19., csütörtök 12:17

Magyar start-up cég hidrogén előállító technológiája nyerte a nemzetközi presztízsű R&D 100 díjat
    Budapest, 2019. december 19., csütörtök (OTS) - A ThalesNano Energy Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös fejlesztésű hidrogén reaktorát a gyakran "Innovációs Oscar-díjnak" is nevezett, nagy presztízsű R&D Top 100 (USA) díjjal tüntették ki s választották a világ száz legjelentősebb és leginnovatívabb termékei közé 2019 októberében.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191219_001.JPG
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191219_002.jpg

A H-Genie® jelenleg az egyetlen piacon elérhető laboratóriumi reaktor, amelyben a vízből történő hidrogén előállítás egy kompresszor nélküli, szabadalmaztatott elektrolitikus technológia segítségével megy végbe, akár 100 bar nyomáson. A kompakt berendezés egy olyan valódi alternatívát nyújt a hagyományos hidrogénpalackokkal szemben, amely jelentős előrelépést jelent a laboratóriumi biztonság szempontjából és egyúttal nagymértékben növeli a kémiai alkalmazások lehetőségét is.

A cég alapítói, Richard Jones ügyvezető igazgató, Prof. Janáky Csaba tudományos tanácsadó és Dr. Darvas Ferenc elnök kiemelték: "Igazán nagy megtiszteltetés számunkra ez a nagy presztízsű nemzetközi elismeréssel járó díj. Kevés USA-n kívüli cég büszkélkedhet vele, mi vagyunk a díj történetében a második magyar nyertes cég. A 2018-as piacra vitele óta a H-Genie® világszerte már számos országban működik, s a berendezés csak egyike azon innovatív technológiáknak, amelyeket az elkövetkező öt évben tervezünk piacosítani. Partnerünkkel, a Szegedi Tudományegyetemmel jelenleg a technológia léptéknövelésén, illetve a berendezés adaptálásán dolgozunk szén-dioxid értékes anyagokká történő átalakításához mind földi környezetben, mind űripari alkalmazások tekintetében."

A ThalesNano Zrt a Darholding cégcsoport, Közép-Európa egyik legnagyobb innovatív technológiai céghálózatának tagja. A cégcsoport hazai és nemzetközi űrkutatási fejlesztésekben is érdekelt, s elkötelezett az iránt, hogy díjnyertes kémiai reaktoraikat világelsőként feljuttassák az űrbe.

További információk:
https://thalesnanoenergy.com/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.