OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. október 16. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 8., hétfő 09:40

Kedden folytatódik a 2015. évi brókerkárosultak kontra MNB, Magyar Állam, Állami Számvevőszék per a Fővárosi Törvényszéken
    Budapest, 2019. április 8., hétfő (OTS) - 2019. április 9-én, kedden reggel kilenc órakor a negyedik tárgyalási nappal folytatódik 1652 brókerkárosult által perközösségben indított bírósági eljárás a Fővárosi Törvényszéken (I. emelet 97-es tárgyalóterem). Felperesek az MNB, a Magyar Állam, és az ÁSZ, mint alperesek felelősségének kimondását kérik a Törvényszéktől a 2015. év tavaszán csődbe ment három befektetési vállalkozás és kapcsolt vállalkozásaik károkozásával összefüggésben.

    A tárgyalási napot megelőzően benyújtott íratok szerint az alperesek előadásai (védekezései) kizárólag arra szorítkoznak, hogy a Törvényszék a tárgyalást szüntesse meg azzal, hogy alperesekkel szemben ez az eljárás nem folytatható le. Alperesek előadásai szerint az 1652 bróker károsultakat nem illeti meg az a jog, hogy az állam és intézményei felelősségének vizsgálhatóságát az állam által ellenőrzött befektetési piacon felvethessék.

A perközösség a bíróság előtt kívánja igazolni, hogy kifejezetten az állami intézmények mulasztásai, a törvényi kötelezettségeik megszegése tette lehetővé a befektetőket ért károk bekövetkeztét. Felperesek az eljárásban igazolni kívánják, hogy a károkozó befektetési vállalkozások, a felperesek jogsértő mulasztásainak sorozata nélkül, nem is lehettek volna jelen a befektetési piacon, nem tehettek volna ajánlatot a károsultak felé. A közhatalom mulasztásai, jogsértései megelőzték a károkozó tevékenységet, jogsértő cselekedeteik nélkül a károk be sem következhettek volna!


P and P Gazdasági Tanácsadó Kft.
Palotás János
Vezető Szakértő
+3670 4546470
janos@palotas.net
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.