OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 23. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 31., vasárnap 09:00

Defekt a gumigyárban - joga van megtudni, mire készül a Bridgestone
    Budapest, 2019. március 31., vasárnap (OTS) - Ismét pert vesztett a Bridgestone, a világ legnagyobb gumigyára. A tatabányai városi bíróság ítéletében kimondta, hogy a Bridgestone nem fizette ki a szerződés szerinti teljes járandóságot egyik magyar alvállalkozójának.

    Az ítélet értelmében a Bridgestone-nak hétszámjegyű összeget, jelentős késedelmi kamatokat és komoly ügyvédi munkadíjat kell kifizetnie tizenöt napon belül a magyar kisvállalkozás részére. Érdekes, hogy miközben a Bridgestone megtagadja a magyar alvállalkozója által elvégzett munka kifizetését, nem sajnálja a pénzt drága ügyvédekre, akik aztán elveszítik a pereket. A gumigyártó cég elleni jogi folyamat azzal indult, hogy a vezérigazgató asszony megtagadta a magyar alvállalkozó által elvégzett tisztességes munka kifizetését, a követelésről tárgyalni sem volt hajlandó és a levelekre, megkeresésekre sem válaszolt. A magyar kisvállalkozás csak ezt követően fordult a bírósághoz.

A független magyar bíróság megmutatta, hogy ezt még egy multinacionális nagyvállalat sem teheti meg. Az ítélet után az a kérdés, hogy a Bridgestone időben kifizeti-e tartozását. Ha van pénz egy középvezető tizenegy havi végkielégítésére, ha van pénz drága HR-konferenciák támogatására csak azért, hogy a vezérigazgató asszony és a cég HR-ese előadhasson ott, akkor a tisztességgel elvégzett munka kifizetésére is futnia kell a világ legnagyobb gumigyárának. Nem lett volna egyszerűbb kifizetni az elvégzett munkát?

További információ: interlinguakft@gmail.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.