OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 23. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 28., csütörtök 16:55

Moduláris beton-műanyag kompozit szikkasztó prototípusa készült el a Glia Kft-nél
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OTS) - A Széchenyi 2020 program GINOP-2.1.7-15 - Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés c. pályázati konstrukciója keretében a Glia Kft. 49,34 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert moduláris beton-műanyag kompozit szikasztó prototípusának kifejlesztésére. A projekt nettó 79,3 millió forint összköltséggel valósult meg a Glia Kft. tarnabodi telephelyén.

    A projekt során a következő feladatokat valósítottuk meg: követelményelemzés és végleges prototípus specifikáció elkészítése, beton és műanyag anyagtechnológiai tervezés, a prototípushoz szükséges beton keverékterv kialakítása (adalékanyag szemmegoszlás vizsgálata, keveréktervezés, próbakeverés több fajta péptartalommal azonos víz/cement tényezőnél, konzisztencia mérése), a beton sablon tervezése, kialakítása, termelési eszközök tervezése, valamint az elkészült prototípus tesztelése. A projekt során beszereztük a feladatok megvalósításához szükséges szellemi terméket (nagyszilárdságú műanyag szállal erősített beton gyártási know-howja) és eszközöket (késztermék kezelő állványrendszer, rozsdamentes egyedi fejlesztésű betonsablonok, nagyfrekvenciás betonvibrátor és gyalogkíséretű targonca), valamint elkészült a piacra vitelt támogató piackutatás és weboldal.

A fejlesztés eredményeként létrejött egy előregyártott elemekből álló moduláris beton műanyag kompozit csapadékvíz szikkasztó rendszer prototípusa, amely alkalmas a hirtelen lezúduló csapadékvíz elszivárogtatására vagy összegyűjtésére, illetve más csapadék kezelő rendszer kiépítésére. A prototípus leglényegesebb újdonsága az egymásba illeszkedő beton elemekből álló rendszer, amely lehetővé teszi az egyszerű és gyors telepítést. A másik újdonság a beton elemekből kialakított keretbe illeszthető polipropilénből készült, terhelhető üreges test 95%-os belső űrtartalommal. Ez utóbbi jelentősen növeli a visszatartott víz mennyiségét. A beton elemek geometriája egyszerűsíti a beépítést (a köztes elemek segítik az oldalsó elemek függőleges elhelyezését), és az elemek egymáshoz illesztését. A beton elemeket műanyag kapcsoló elemekkel lehet egymáshoz illeszteni, ami nem rozsdásodik.


További információ kérhető:

Bencsik Attila projektvezető
E-mail: info@glia.hu
Telefon: +36 (20) 929-4412
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.