OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 23. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2019. március 28., csütörtök 15:23

A segítség a Dunán is a vízről érkezik
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OTS) - Vízre bocsátották az első dunai vízimentő hajót

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190328_001.jpg

Március 28-án a Viking Yacht Club Marina-parti kikötőjében ért először vizet az a sürgősségi mentőhajó, amely négyéves előkészítési és szervezési munka eredményeként a mostani műszaki átadást követően hamarosan a Dunán tölt majd be a balatoni vízimentéshez hasonló mentési, baleset-megelőzési szerepet. A kezdeményezés a Wein János Alapítvány, a Fővárosi Vízművek és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg.

A már korábban megkezdett egyeztetések befejeztével az Országos Mentőszolgálat háttértámogatásával, a Vízimentők szakszolgálata szakértelmére támaszkodva üzemel majd a mentőhajó. Kezdetben csak nappal, majd ezt követően már nyújtott műszakban a Szentendrei-sziget déli csúcsától a Csepel-sziget északi csúcsáig, a későbbiekben kiterjesztve az útvonalat a Szentendrei-sziget kis-dunai oldalára, és végül a Szentendrei-sziget nagy-dunai oldalára is.

A Fővárosi Vízművek anyagi támogatásával megvásárolt és átalakított, a Főváros ivóvízbázisainak helyet adó északi és déli Duna-szakaszon szolgálatot teljesítő hajót az ötletgazdák reményei szerint újabb járművek beszerzése követi, amelyek a vízimentési szolgálat fejlesztésével együtt járulnak majd hozzá a folyót használók, a Duna kijelölt szakaszain fürdőzők, illetve a vízisportokat űzők nagyobb biztonságához.

Wein János Alapítvány
Fővárosi Vízművek
Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.