OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 7. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 26., kedd 10:55

ADY és ÉN pályázati eredményhirdetés szerda este az M5 csatornán
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OTS) - Több mint 150 írás, 80 videó és közel 50 fotó érkezett az M5 csatorna szerkesztőségébe az Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett felhívásra. Az ADY és ÉN pályázat kiírói köszönik a jelentkezők lelkesedését, illetve alkotókedvét és készülnek a szerda esti eredményhirdetésre, amelyet a nézők 18 órától láthatnak az M5 műsorán.

    A pályázat célegyenesbe érkezett, várjuk a zsűri értékelését és a közönségszavazás eredményét. A beküldés utolsó napjaiban rekord számú pályázat érkezett az adyesen@mtva.hu e-mail címre. A több mint 300 vers, parafrázis, fotó, vagy kisfilm feldolgozása megtörtént. A sok-sok alkotás miatt a szervezők több időt szántak a közönségszavazásra: március 25-én, hétfőn éjfélig lehetett az M5 Facebook oldalán és a www.mediaklikk.hu/musor/ady-es-en honlapon voksolni.

A pályázatra bárki jelentkezhetett, aki betöltötte a 14. életévét, érvényes jelentkezési lapot küldött el a szerkesztőségbe, illetve érdeklődik Ady Endre költészete és életútja iránt, és azt felhasználva készített videót, fényképet vagy írást. A videó hossza legfeljebb 5 perc, az írás pedig maximum 4000 karakter lehetett. Minden pályázó egy kategóriában indulhatott és egy alkotást küldhetett be.

Az Ady és Én pályázat eredményhirdetésére március 27-én, Ady Endre és Boncza Berta házasságkötésének évfordulóján az M5 csatornán Galán Angéla műsorvezetésével kerül sor. A 18 órakor kezdődő műsorban vendégeink lesznek a kategóriák nyertesei, és a zsűri tagjai is: E. Csorba Csilla muzeológus, Őze Áron színművész és Tóth Krisztina költő. Irodalmi kategóriában a legjobb pályamunka alkotója a Kávészünet zenekarral dolgozhatja fel és mutathatja be a televízióban nyertes alkotását, a videó kategória győztese két főre szóló színházjegyet nyerhet a Nemzeti Színházba a darabhoz kapcsolódó exkluzív kulisszajárással, a képkategória első helyezettje pedig irodalmi- és kultuszsétán vehet részt Ady Endre nyomában a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében. A közönségdíj nyertese személyes meghívást kap Őze Árontól két fő részére a 100 titok kavarog című zenés, irodalmi Ady-estre.

"Nagyon örülünk a rekordszámú jelentkezőnek, és annak is, hogy Ady és mi meg tudtuk szólítani a legkülönfélébb korosztályokat. A legifjabb pályázónk 12 éves volt a legidősebb pedig 92. A nagy sikerre való tekintettel az M5 csatorna a jövőben is rendszeresen a költészet kiemelt támogatója lesz. Így már a Kossuth Rádióval közösen készülünk a Költészet napi Versmaratonra, amelyet a kortárs költészet és zene kapcsolódásával teszünk izgalmassá" - mondta a kezdeményezésről Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója.

Tartson velünk egy irodalom- és kultúrtörténeti utazásra a költőóriás emléke előtt tisztelegve!

ADY és ÉN pályázati eredményhirdetés március 27-én 18 órától az M5-ön!

MTVA Sajtó Osztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.