OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 21., szerda 14:40

Fejlesztések a hulladékgazdálkodás hatékonysága érdekében
    Budapest, 2018. november 21., szerda (OTS) - A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (https://nhkv.hu) támogatásával több fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, illetve várható a közeljövőben, melyeknek eredményeképp tovább csökken a lerakásra kerülő hulladék mennyisége.

    A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Program keretében jött létre Szombathelyen egy új válogatómű, ahol 127 település szelektíven gyűjtött hulladékának utóválogatása történik azzal a céllal, hogy kereskedelmileg hasznosítható másodnyersanyagok keletkezzenek.
Szombathelyen, Körmenden, Bükön, Pankaszon, Rábahídvégen, Répcelakon és Szentgotthárdon hulladékudvarok létesültek.

Új hulladékhasznosítási üzem épül Zalaegerszegen, melyet várhatóan 2019 márciusában adnak át.
A beruházásnak köszönhetően valós körülmények között működtethetik majd a 3B Hungária Kft. által fejlesztett újgenerációs hulladékfeldolgozó technológiákat, melyekkel környezetkímélő módon valósul meg a vegyesen gyűjtött szilárd települési hulladékok szétválogatása, a hulladékokban rejlő értékes anyagok újrahasznosítása és a lerakóba kerülő hulladékok minimalizálása.
Az eszközök közül az egyik az optikai válogató, amit eddig csak külföldről lehetett beszerezni, míg egy másik gépük - a kombinált szeparátor - szabadalmaztatása folyamatban van.

A vegyesen gyűjtött hulladék előkezelésére komplex mechanikai kezelőmű létesül Adonyban, és előkezelő-mű Székesfehérváron. Ezek mellett a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékok kezeléséhez egy válogatóműre is szükség van, amelyben alapvetően gépesített rendszerrel történik majd az anyagában hasznosítható frakció leválogatása.
Budakeszin, Dunaföldváron, Dunaújvárosban, Gárdonyban, Móron, Polgárdiban, Oroszlányon és Székesfehérváron pedig új hulladékudvarok válnak elérhetővé.

A fentieken felül az ország közel 80%-át érintően vannak folyamatban fejlesztések az EU KEHOP3 pályázat terhére, a magyar állam által vállalt önrész biztosítása mellett.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.